Οι πιο hot τάσεις της αντιγήρανσης αφορούν τα τελομερή και την τελομεράση. Πιο συγκεκριμένα, νέες έρευνες δείχνουν ότι η νεότητα οφείλεται στο μήκος των τελομερών.

Με την πάροδο της ηλικίας παρατηρείται μείωση του αριθμού των ινοβλαστών, μείωση της σύνθεσης και της ποιότητας του κολλαγόνου, διαταραχές της μικροκυκλοφορίας λόγω αλλοίωσης του αγγειακού δικτύου και γενικά λέπτυνση του δέρματος, ξηρότητα και αλλαγή στο χρώμα της επιδερμίδας.
Τα τελομερή είναι το τελικό άκρο των χρωμοσωμάτων. Κατά τη διαίρεση των κυττάρων, μικρό μέρος των τελομερών αποκόπτεται και έτσι το κύτταρο αντιλαμβάνεται ότι γερνάει. Η προστασία του κυττάρου γίνεται από ένα μόριο-κλειδί του πολλαπλασιασμού του, την τελομεράση. Η τελομεράση προστατεύει το DNA του κυττάρου και τα τελομερή από τη μείωσή τους. ‘Έτσι παρατείνεται ο κύκλος ζωής των χρωμοσωμάτων, διατηρείται το μήκος τους και ενισχύεται η προστατευτική δράση των τελομερών. Με αυτόν τον τρόπο καθυστερούν οι μεταβολικές δραστηριότητες που οδηγούν στο γήρας και ενθαρρύνεται το κύτταρο να υιοθετήσει τις λειτουργίες της εφηβικής επιδερμίδας.

Ευχαριστούμε τη δρ. Μαρία Σηφάκη, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Διδάκτωρα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, εξειδικευμένη στην αισθητική ιατρική και κοσμετολογία.
Skinclinic.gr

Τip 1:
Lifting musk Rejuvenate
Απλώστε μια καλή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε τη 10-15΄ να δράσει. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ με όση ποσότητα έχει περισσέψει με ανοδικές κινήσεις. Αφήστε την όλο το βράδυ να θρέψει την επιδερμίδα.

Tip 2:
Κρέμα Νύχτας Rejuvenate
Κάθε βράδυ απλώνετε μια ποσότητα, κυρίως πάνω στις ρυτίδες και τα κουρασμένα σημεία. Αφήστε τη λίγα λεπτά να δράσει κάνοντας μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Στο e-shop: www.fbmanagenessis.gr και σε δερματολόγους, σε επιλεγμένα κέντρα αισθητικής, σε φαρμακεία. Aqua Life (νέος χώρος αντιγήρανσης anagenessis), Αγ. Αθανασίου & Σουλίου 17, Άνοιξη. Για πληροφορίες: 210 8664.491