Η Σαρακοστή είναι μία από τις περιόδους της ελληνικής παράδοσης που, εκτός από το βαθύ συμβολισμό της, φέρνει κι ένα μήνυμα για την ανάγκη να φροντίσουμε το σώμα μας, να το αποτοξινώσουμε και να το νιώσουμε πιο ανάλαφρο. Για πολλούς, μάλιστα, αποτελεί μία ευκαιρία ανανέωσης, αλλαγής ορισμένων συνηθειών και υιοθέτησης ενός νέου τρόπου ζωής που θα είναι συνώνυμος με το ευ ζην.

Σε αυτές τις συνήθειες περιλαμβάνεται και η επιλογή μίας διατροφής που εφοδιάζει τον οργανισμό μας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία του δίνουν ενέργεια και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει γευστική απόλαυση.

Ο συνδυασμός της απόλαυσης και της επωφελούς για τον οργανισμό διατροφής επιτυγχάνεται εύκολα σε συνδυασμό με τη Fytro, την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που δίνουν στον οργανισμό την ευκαιρία να αξιοποιήσει τα οφέλη της νηστείας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα ημερήσια απαραίτητα αποθέματά του σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ιδιαίτερα για την περίοδο της νηστείας η Fytro προτείνει:

Σόγια Κιμά: Για αφράτα μπιφτέκια, σάλτσα για μακαρόνια και άλλα πολλά θρεπτικά, ισορροπημένα πιάτα, αντικαθιστώντας τον κιμά από κρέας. Είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, κάλιο και πηγή μαγνησίου.

Ρόφημα Σόγιας με Ασβέστιο:
Πρόκειται για ένα 100% φυτικό προϊόν πλούσιο σε πρωτεΐνες ενώ είναι πηγή ασβεστίου. Είναι κατάλληλο για χορτοφαγική διατροφή, για όσους δε μεταβολίζουν την λακτόζη του γάλακτος ή έχουν αλλεργία στο γάλα. Καταναλώνεται σκέτο ή συνδυάζεται με Δημητριακά όπως Νιφάδες Βρώμης, Crunchy Muesli, Corn Flakes και Bran Flakes Fytro για ένα δυνατό πρωινό ξεκίνημα.

Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro:
Είναι 100% φυτικό προϊόν, χαμηλό σε λιπαρά, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη ενώ είναι πηγή βιταμινών Ε, Β2, Β12 και D. Καταναλώνεται σκέτο ή σε συνδυασμό με χυμούς, φρούτα και Muesli Fytro. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για την παρασκευή νηστίσιμου πουρέ, ροφημάτων, αλλά και για κρέμες, σάλτσες και σούπες. Επίσης μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα στις συνταγές.

Κριθαράκι και Σπαγγέτι με αλεύρι Σόγιας: Σε αντίθεση με τα απλά ζυμαρικά περιέχουν αλεύρι σόγιας και έτσι είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες. Για αυτό αποτελούν ξεχωριστή και υγιεινή τροφή για όσους επιθυμούν να αυξήσουν τις φυτικές πρωτεΐνες στην καθημερινή τους διατροφή.

Πλιγούρι και Κινόα Fytro: Αποτελούν την βάση για νόστιμες νηστίσιμες σαλάτες αλλά και για να αντικαταστήσουν το ρύζι σε πολλές συνταγές. Το Πλιγούρι Fytro είναι ένα προϊόν φυσικό και ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη διατροφή καθώς είναι πηγή φυτικών ινών και φωσφόρου και πλούσιο σε μαγγάνιο. Είναι προβρασμένο και αυτό βοηθά να μαγειρεύεται εύκολα και να είναι ευκολοχώνευτο. Αντίστοιχα το Κινόα αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, μαγνησίου, βιοτίνης και φωσφόρου. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ και είναι ελεύθερο γλουτένης.

Ρύζι με Φλοιό Fytro:
Είναι πηγή μαγγανίου και φωσφόρου. Το Ρύζι με Φλοιό Fytro είναι ιδανικό για ριζότο, σούπες και σαλάτες. Είναι τροφή εύπεπτη, γευστική και ισορροπημένη.

Καθημερινή εμπειρία απόλαυσης

Τα προϊόντα Fytro περιλαμβάνουν μία μεγάλη ποικιλία όπως Ζυμαρικά, Αναποφλοίωτο Ρύζι, Πλιγούρι, Κινόα, Δημητριακά, Βρώμη, Κιμά και Κεμπάπ από Σόγια, Μαύρη και Καστανή Ζάχαρη, Ρυζογκοφρέτες, Μαρμελάδες κλπ., ιδανικά για να δημιουργήσετε εύκολες και γρήγορες σαρακοστιανές συνταγές, συνδυάζοντας την υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με την απόλαυση.

Βρείτε το προϊόν Fytro που ταιριάζει στον δικό σας τρόπο ζωής και επωφεληθείτε από τα διατροφικά χαρακτηριστικά του μέσα από μία μεγάλη ποικιλία.
Επισκεφθείτε το www.fytro.com.gr. και ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα της σειράς, καθώς και γευστικές συνταγές και χρήσιμες πληροφορίες για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.