ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ (20-21 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ) ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!! Μαρία

Μαρία, τα επιστημονικά δεδομένα δε δείχνουν κάτι τέτοιο για την κατανάλωση γάλακτος. Σαφώς και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μετά την ηλικία των 20-21 χρ. Σε άτομα που δεν παρουσιάζουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά (λόγω έλλειψης ή χαμηλής δραστικότητας του ενζύμου λακτάση) η κατανάλωση γάλακτος επιτρέπεται ελεύθερα.