1. Σε κλίμα τροπικό

Xρυσό της άμμου, τιρκουάζ και σμαραγδί, που φέρνουν στο μυαλό παραλίες, κυπαρισσί, που παραπέμπει σε τροπική βλάστηση. Οι σκιές σε εξωτικούς τόνους ενδείκνυνται για τη μαυρισμένη επιδερμίδα.

Tips: «Απλώστε μια μπεζ σκιά σε όλο το βλέφαρο και στη συνέχεια αναμείξτε τις σκιές μεταξύ τους, χωρίς να φαίνονται τα σημεία που ενώνονται. Τέλος, απλώστε ελάχιστη χρυσή σκιά στο κέντρο των ματιών και στις εσωτερικές γωνίες, για να χαρίσετε λάμψη και να τονίσετε το βλέμμα σας», εξηγεί η διάσημη make-up artist Pat McGrath.

Προσοχή: Στις υπερβολές, που μπορεί να κάνουν το αποτέλεσμα κιτς. Αν επιλέξετε να κάνετε αυτό το look, κρατήστε τα χείλη σε ήσυχους τόνους με ένα μπεζ ή ανοιχτό κοραλλί gloss.

2. H υπέρτατη παλέτα

Αν πρέπει να διαλέξουμε ένα μόνο προϊόν μακιγιάζ για το νεσεσέρ του καλοκαιριού, τότε αυτό είναι αναμφισβήτητα μια παλέτα που περιλαμβάνει τα πάντα για ένα ολοκληρωμένο look στη στιγμή: σκιές, gloss, highlighter και ρουζ.

Tips: Δημιουργήστε έξτρα αποχρώσεις συνδυάζοντας τα χρώματα των σκιών ή των lip gloss μεταξύ τους.

3. Χείλη για φίλημα

Έχουμε 2 επιλογές: Αν κάνουμε έντονο μακιγιάζ στα μάτια με ζωηρά χρώματα, τότε χρησιμοποιούμε στα χείλη «ήσυχες» αποχρώσεις, όπως αυτή της καραμέλας, της άμμου ή ακόμα και διαφανείς. Αντίθετα, αν θέλουμε να απλώσουμε ουδέτερες σκιές, τότε μπορούμε να διαλέξουμε αποχρώσεις σε χρώματα καλοκαιρινών φρούτων, όπως ροδακινί, κερασί ή καρπουζί.

Tips: Παίξτε με τα χρώματα των κραγιόν ή των gloss που συνδυάζουν την κρεμώδη υφή με τις ζωντανές αποχρώσεις και ταυτόχρονα κάνουν τα χείλη να φαίνονται «ζουμερά» και σαρκώδη.

Προσοχή: Για χρώμα και ταυτόχρονα περιποίηση και προστασία, αναζητάμε προϊόντα με ισχυρά αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά.

4. Η εποχή του χαλκού

Το πιο δημοφιλές προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού είναι χωρίς αμφιβολία το bronzer. Διάσημοι οίκοι αποθεώνουν το φωτεινό μακιγιάζ με υφές και χρώματα εμπνευσμένα από το κεχριμπάρι.

Tips: «Mε ένα φαρδύ πινέλο, παίρνουμε λίγη πούδρα bronzer, και αφού το φυσήξουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή ποσότητα, το απλώνουμε στο βαθούλωμα των ζυγωματικών. Με ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο, περνάμε το μέτωπο, τη ράχη της μύτης και το πιγούνι», συμβουλεύει ο Γιάννης Μαρκετάκης.

Προσοχή: Στα έντονα «κοψίματα». Βασική προϋπόθεση για να έχουμε μια φυσική, ηλιοκαμένη εμφάνιση είναι να μη δημιουργήσουμε μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις με το δέρμα μας.

5. Το άρωμα του καλοκαιριού

Τι καλύτερο από ένα ελαφρύ, δροσερό άρωμα που περιέχει μικρoκόκκους λάμψης, οι οποίοι τονίζουν το χρώμα μας;

Tips: Σύμφωνα με έρευνες, κάθε καλοκαίρι αυξάνονται οι πωλήσεις των αρωμάτων που περιέχουν νότες εσπεριδοειδών, όπως μανταρίνι, πορτοκάλι, αλλά και εξωτικών καρπών, όπως καρύδα και βανίλια.

Προσοχή: Αν το άρωμά σας περιέχει οινόπνευμα, μην το χρησιμοποιείτε κατά την έκθεσή σας στον ήλιο, διότι ενδέχεται να δημιουργήσει λεκέδες στο δέρμα.