Καθώς γλυκαίνει ο καιρός και σκουραίνει το χρώμα της επιδερμίδας από τον ήλιο, είθισται να ανοίγουμε την απόχρωση των μαλλιών μας. Ο συνδυασμός μαυρισμένο δέρμα και ξανθές ανταύγειες φαντάζει πάντα μια δημοφιλής λύση και μια διαχρονική επιλογή πολλών γυναικών. Ωστόσο το φετινό καλοκαίρι θα πρωταγωνιστήσουν και άλλες αποχρώσεις. Μάλιστα μερικές είναι απροσδόκητες, όπως για παράδειγμα το πλατινέ γκρι ή το σοκολά μοβ.

Ανοιξη / Καλοκαίρι 2018: Οι 8 πιο έντονες τάσεις της σεζόν

#1 Pantone Η πιο δημοφιλής απόχρωση της χρονιάς είναι το Pantone, δηλαδή το έντονο βιολετί. Αν ανήκετε στις τολμηρές, είναι σίγουρο ότι θα αιχμαλωτίσετε τα βλέμματα.

#2 Πλατινέ γκρι Αυτό το χρώμα είναι μια μείξη λευκού, γκρι και πλατινέ. Αν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι ψυχρός, τότε αυτή η απόχρωση θα σας φωτίσει. Ωστόσο δεν παύει να ανήκει στις πολύ τολμηρές επιλογές που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα στην τρίχα και συστηματικό βάψιμο στις ρίζες.

#3 Χρυσαφί όμπρε Το ζεστό αυτό χρώμα θέλει και ζεστό τόνο επιδερμίδας, διαφορετικά θα χλωμιάζει το πρόσωπο. Αν κάνετε όμπρε, προσέξτε ώστε η διαβάθμιση του χρώματος να είναι σταδιακή και να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

#4 Μοβ σοκολατί Ο απροσδόκητος συνδυασμός του ζεστού καφέ και του ροζ είναι μια μοντέρνα άποψη για όσες δεν θέλουν να ξανθύνουν τα μαλλιά τους αλλά να μην είναι τετριμμένο το χρώμα τους.

#5 Σκούρο καστανό με χρυσαφί ανταύγειες Οι σκουρομάλλες μπορούν να παίξουν με το φως κάνοντας πολύ λεπτές ανταύγειες σε σκούρο ξανθό, σαν να τα έχει ανοίξει ο ήλιος.

#6 Bronde Ο συνδυασμός καστανού και ξανθού (το όνομα προκύπτει από τη σύντμηση των λέξεων «brown» και «blonde») είναι κολακευτικός για τις περισσότερες. Αναμειγνύοντας δύο χρώματα δημιουργούν ένα ηλιοκαμένο λουκ που ζητάνε πολλές από τους κομμωτές τους.

#7 Baby blonde Πρόκειται για ένα ξανθό με ανοιχτές και έναν-δύο τόνους πιο σκούρες ανταύγειες. Είναι ένα χρώμα που κολακεύει τη σκούρα, ηλιοκαμένη επιδερμίδα αλλά δείχνει εξίσου λαμπερό και στην πιο λευκή που δεν την έχει δει ο ήλιος.

Η περιποίηση των βαμμένων μαλλιών

* Αποφεύγουμε την έξτρα επιβάρυνση του styling. Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το πιστολάκι, χρησιμοποιούμε απαραιτήτως μαλακτικές, θρεπτικές  συνθέσεις που προστατεύουν από τη θερμότητα.

* Αναπλάθουμε την τρίχα με κερατίνη (το βασικό δομικό συστατικό της) και ενυδατικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, που διεισδύουν στο εσωτερικό της τρίχας και επανορθώνουν την εσωτερική της δομή, προστατεύοντας την υγρασία της.

* Για να αποκαταστήσουμε τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών, κάνουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα μια εντατική θεραπεία. Βάζουμε θρεπτική μάσκα ή ειδικά λαδάκια και τα αφήνουμε στα μαλλιά όσο περισσότερο μπορούμε. Ιδανικά όλο το βράδυ.

* Αν τα μαλλιά μας είναι πολύ ταλαιπωρημένα ή σγουρά, προτιμάμε την εφαρμογή μιας μάσκας ύστερα από κάθε λούσιμο.