Ατονία, υπνηλία, νύστα. Όπως και να την αποκαλέσουμε, συνήθως δεν την αποφεύγουμε – πολύ περισσότερο το καλοκαίρι και ειδικά στο γραφείο. Γύρω στις 2-3 μ.μ., ανάλογα με την ώρα που έχουμε ξυπνήσει, μας κυριεύει η νύστα. Αυτό, φυσικά, δεν μας δημιουργεί πρόβλημα αν είμαστε σπίτι. Όταν όμως εργαζόμαστε, είναι… βασανιστικό. Τι μπορούμε να κάνουμε; Αντί να παραγγείλουμε καφέ, βγάζουμε από την τσάντα μας, ως άλλοι… Sport Billy, τα μαγικά εργαλεία, που θα μας ξυπνήσουν και ταυτόχρονα θα δώσουν έξτρα πόντους στην εμφάνισή μας.

Το σπρέι ιαματικού νερού

Πρόκειται για τον πιο φυσικό τρόπο αναζωογόνησης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και το βράδυ. Το ιαματικό νερό περιέχει ιχνοστοιχεία και μέταλλα που ενδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις και «ξυπνούν» στη στιγμή την επιδερμίδα, κάνοντάς την όμορφη και λαμπερή. Το σπρέι ιαματικού νερού είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα, υποαλλεργικό και κατάλληλο και για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ένα mist προσώπου με εκχυλίσματα βοτάνων, αρκεί να έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Τip: Ψεκάζουμε στην επιδερμίδα από μικρή απόσταση, ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό υδάτινο στρώμα. Περιμένουμε λίγα λεπτά και ταμπονάρουμε απαλά με ένα χαρτομάντιλο.

Το σπρέι ενυδάτωσης σώματος

Κάτι ανάλογο με το πρόσωπο μπορούμε να εφαρμόσουμε και στο σώμα σε χρόνο μηδέν. Ωστόσο, αντί για ιαματικό νερό, επιλέγουμε μια δροσιστική σύνθεση εμπλουτισμένη με βιταμίνες ή παράγωγά τους, όπως η μαλακτική πανθενόλη, αναδομητικά εκχυλίσματα, όπως αυτό της αλόης, ασβέστιο, που θρέφει σε βάθος, και μαλακτικούς παράγοντες, ώστε να κάνουν το δέρμα ελαστικό, λαμπερό και ενυδατωμένο. Τέλος, αν περιέχει ευχάριστο άρωμα, τόσο το καλύτερο, γιατί θα μας φτιάξει και τη διάθεση.
Tip: Θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα, ιδίως αν την προηγούμενη μέρα πήγαμε στη θάλασσα και η επιδερμίδα μας είναι ερεθισμένη από τον ήλιο.

Η τονωτική κολόνια

Φρεσκάδα, ενέργεια και θετική διάθεση! Ένα body mist ή ένα αρωματισμένο νερό σκορπά ένα πέπλο από μικρά σταγονίδια που προσφέρουν άμεση αίσθηση δροσιάς. Σκοπός του: Να μας περιποιηθεί ολιστικά. Αφενός θα δώσει ενέργεια στο δέρμα και αφετέρου το άρωμά του θα μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε.
Τip: Ψεκάζουμε στο σώμα, τον λαιμό και το ντεκολτέ όσες φορές θέλουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο ορός που δροσίζει

Και εκεί που τα βλέφαρα αρχίζουν να βαραίνουν, βγάζουμε από την τσάντα μας το μικροσκοπικό μπουκαλάκι με τη δροσερή υφή που… θα μας κάνει να τα δούμε όλα αλλιώς. Επιλέγουμε μια σύνθεση με δροσερή υφή gel-serum, που καταπολεμά το πρήξιμο, με υαλουρονικό οξύ, για να δρα ενάντια στις ρυτίδες, και με φωτοανακλαστές, που μειώνουν τους μαύρους κύκλους και χαρίζουν άμεση λάμψη. Το προϊόν που θα επιλέξουμε πρέπει να έχει ειδική σύνθεση, ώστε να εφαρμόζεται και πάνω από
το μέικ-απ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Tip: Βάζουμε 1-2 σταγόνες serum στο παράμεσο δάχτυλο και απλώνουμε ταμποναριστά γύρω από τα μάτια με ζωηρά χτυπηματάκια μέχρι να απορροφηθούν.

Το διεγερτικό lip balm

Αντί να πιπιλίσουμε μια καραμέλα με γεύση εσπεριδοειδών, χρησιμοποιούμε ένα lip balm με παρόμοια γεύση που θα περιποιηθεί τα χείλη και θα μας δώσει ενέργεια. Η σύνθεσή μας πρέπει να είναι από βιολογικά συστατικά και να μην έχει χρώμα για να μην αλλοιώνει το κραγιόν μας (αν συνηθίζουμε να φοράμε).
Τip: To σησαμέλαιο είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά ενός lip balm, γιατί είναι αντιοξειδωτικό και προστατεύει από τις UV ακτίνες.

Το πολύτιμο αιθέριο έλαιο

Αν είμαστε επιρρεπείς στον απογευματινό πονοκέφαλο, τότε ήρθε η ώρα της αρωματοθεραπείας με λεβάντα. Το αρίστης ποιότητας αιθέριο έλαιό της είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα χωρίς να το ερεθίσει. Καταπολεμά το άγχος και τον πονοκέφαλο, ενώ συμβάλλει και στην ψυχική ηρεμία.
Tip: Ρίχνουμε 1-2 σταγόνες στους δείκτες μας και κάνουμε ήπιο μασάζ στους κροτάφους.