Πρόσωπο
Επιλέγουμε ένα κρεμώδες μέικ απ που φωτίζει τον τόνο του δέρματος και δίνει άμεση λάμψη. Η απόχρωση πρέπει να είναι ίδια με εκείνη των ζυγωματικών (δεν ξεχνάμε να απλώσουμε και στον λαιμό).

Tip: Εφαρμόζουμε ποσότητα τόση όση ένα αμύγδαλο σε μέτωπο, μύτη, μάγουλα και πηγούνι με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι ή με ένα πινέλο. Έτσι εξασφαλίζουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Tip2: Για να κάνουμε «γλυπτική» και να τονίσουμε τη δομή του προσώπου, χρησιμοποιούμε μπρόνζερ με φειδώ, γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και κάτω από τα ζυγωματικά.

Mάτια
Αποφεύγουμε τις έντονες αποχρώσεις και απλώνουμε σκιές από μια γήινη παλέτα, όπως σαμπανί, μπρονζέ μπεζ, κεχριμπάρι, καφέ ανοιχτό, τερακότα, και στην απόχρωση της άμμου. Απλώνουμε μια μεσαίου τόνου σκιά στο κινητό βλέφαρο και γύρω-γύρω μια πιο ανοιχτή. Έτσι θα δώσουμε λάμψη και θα μια αίσθηση lifting στα βλέφαρα. Δεν ξεχνάμε τη μαύρη μάσκαρα.


Βλεφαρίδες
Όσο μεγαλώνουμε, οι βλεφαρίδες ξεθωριάζουν και φαίνονται μικρότερες. Ένας τρόπος για να τις τονίσουμε όσο πιο φυσικά γίνεται, είναι να κάνουμε το περίγραμμα των ματιών μας με καφέ μολύβι (καφέ ανοιχτό αν έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και σκούρο, αν έχουμε σκουρόχρωμη).

Το ιδανικό: Πρέπει να είναι απαλό, για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς, και να εφαρμόζει με ακρίβεια.


Μήλα
Ψάχνουμε για συνθέσεις και αποχρώσεις που δίνουν αυτό το φυσικό αναψοκοκκίνισμα και προσθέτουν λάμψη. Γι’ αυτό προτιμάμε τα κρεμώδη ή υγρά ρουζ. Αντί για το κέντρο των ζυγωματικών, απλώνουμε το ρουζ στο υψηλότερο σημείο των ζυγωματικών (μερικά εκατοστά κάτω από την εξωτερική γωνία του ματιού). Έτσι θα κολακεύσουμε τα μάγουλα που έχουν χάσει τη φρεσκάδα και τη σφριγηλότητά τους, και θα ανασηκώσουμε τα ζυγωματικά.

Φρύδια
Τα πλούσια, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι σημάδι νιότης. Όσο περνούν τα χρόνια το τόξο του φρυδιού λεπταίνει, ιδίως στην εξωτερική άκρη και εμφανίζονται λευκές τρίχες. Τι κάνουμε: Με κοφτές και ανάλαφρες κινήσεις, προεκτείνουμε την άκρη του τόξου και γεμίζουμε τα κενά με μια σκιά (ανοιχτή καφέ αν είμαστε ανοιχτόχρωμες ή σκούρα καφέ αν έχουμε σταρένια / μελαχρινή επιδερμίδα).

Χείλη
Δυστυχώς, λεπταίνουν, γίνονται πιο άχρωμα, ενώ το περίγραμμά τους αποσαφηνίζεται. Άρα, το μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση με τα δικά μας είναι απαραίτητο. Κάνουμε, λοιπόν, το περίγραμμα και το γεμίζουμε με το μολύβι. Αν θέλουμε προσθέτουμε λιπ γκλος για λάμψη. Προσοχή: Στις σκούρες αποχρώσεις που κάνουν τα χείλη να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά και τονίζουν τις ρυτίδες.