#1: Επιλέγουμε «έξυπνα» καθαριστικά, που δεν κοστίζουν ακριβά

Και όταν λέμε «έξυπνα» εννοούμε πολυχρηστικά, που κάνουν ντεμακιγιάζ, τονώνουν απομακρύνουν τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα, αλλά πάνω απ’ όλα σέβονται την επιδερμίδα και δεν της προκαλούν ερεθισμούς. Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε ότι ένα ακριβό καθαριστικό, με σπάνια συστατικά, δεν είναι πάντα και το καλύτερο.

#2: Χρησιμοποιούμε μια κρέμα αντιγήρανσης

Δε χρειάζεται να δούμε συμπτώματα χαλάρωσης και βαθιές ρυτίδες για να χρησιμοποιήσουμε μια αντιγηραντική σύνθεση. Κάθε μέρα, ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στην επιδερμίδα μας, τα οποία με τα χρόνια γίνονται μόνιμα και τελικά οδηγούν στην εγκατεστημένη γήρανση. Μερικά από τα ενδεδειγμένα συστατικά που κοιτάμε είναι η καφεϊνη που αποσυμφορεί τους ιστούς, τα νουκλεοτίδια, που προάγουν τον μεταβολισμό των κυττάρων άρα και την ανανέωσή τους, φυτικά σάκχαρα που καθυστερούν τη διάβρωση των βαθύτερων στοιβάδων της επιδερμίδας καθώς και ρετινοειδή, που έχουν αναπλαστική δύναμη.

#3: Φροντίζουμε τα χείλη

Είναι ένα από τα ευαίσθητα σημεία του προσώπου που επηρεάζονται από το κρύο, την ξηρή ατμόσφαιρα αλλά και από τις κακές συνήθειες, όπως το τσιγάρο (ρυτίδες καπνιστή), γι’αυτό χρειάζονται απαραιτήτως προστασία, είτε με μια ειδική σύνθεση που προστατεύει από τη γήρανση είτε με ένα καλό lip balm με SPF, που το έχουμε πάντα στην τσάντα μας και το χρησιμοποιούμε όποτε τα χείλη μας «τραβάνε».

#4: Προσέχουμε τα χέρια μας

Το κρύο και η ξηρή ατμόσφαιρα του χειμώνα ήδη τα ταλαιπωρούν, άρα δεν ξεχνάμε τρεις βασικούς κανόνες: Πλένουμε τα χέρια με ένα ήπιο, αντιβακτηριδιακό σαπούνι που δεν τα αφυδατώνει, φοράμε γάντια όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με «σκληρά» καθαριστικά, και τα ενυδατώνουμε συχνά μέσα στην ημέρα με μια κρέμα που περιέχει καταπραϋντικούς και θρεπτικούς παράγοντες.

#5: Λέμε «ναι» στη μάσκα μαλλιών μετά το λούσιμο

Όπως το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά χρήζουν ιδιαίτερης περιποίησης τον χειμώνα, με πιο πλούσιες, ενυδατικές συνθέσεις. Έτσι αντί για conditioner, εφαρμόζουμε μια θρεπτική φόρμουλα, με αναδομητικά έλαια, όπως της ελιάς και του αβοκάντο, που δρα μέσα σε 1-2 λεπτά. Αντίο φριζάρισμα και άγρια υφή.


Τι δεν ξεχνάμε:

α) Διαβάζουμε τη λίστα με τα συστατικά του καλλυντικού

Στο πίσω μέρος αναγράφονται αναλυτικά όλες οι ουσίες της φόρμουλας που θα χρησιμοποιήσουμε. Οι ουσίες που αναφέρονται πρώτες είναι εκείνες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ποσότητα μέσα στη σύνθεση.

β) Δίνουμε σημασία στην πιστοποίηση ενός φυσικού καλλυντικού

Επειδή κυκλοφορούν πολλά που διαφημίζονται ως φυσικά, δε σημαίνει ότι όντως είναι. Άρα για να ξεσκαρτάρουμε τα σωστά, τσεκάρουμε αν έχει πιστοποίηση, δηλαδή τη σφραγίδα από εγκεκριμένο φορέα πιστοποίησης, όπως Ecocert, ICEA, BDIH, ΔΗΩ κ.ά.

Από αριστερά προς δεξιά: Νερό καθαρισμού Sensitive 3 σε 1, Nivea, Kρέμα ημέρας κατά της καθημερινής γήρανσης, Liftactiv Supreme, Vichy, Αντιγηραντικό balm αναδόμησης χειλιών, Liftissime Levres, Lierac, Ενυδατική κρέμα χεριών, με αλόη και μέλι, Apivita, Δυναμωτική μάσκα Fructis Θρέψη & Επανόρθωση, Garnier