Στο παραπάνω αίνιγμα να προσθέσουμε ότι είναι οικονομικά, και προσφέρουν τη χαμένη λάμψη και νεότητα στο πρόσωπο, ενώ μετά την εφαρμογή τους, μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας. Μιλάμε για τα πρωτοποριακά πίλινγκ Enerpeel που χαρίζουν φωτεινότητα με ελάχιστο κόστος και χρόνο αποθεραπείας. Η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα εξηγεί:
«Χάρη στην τεχνολογία που ενσωματώνουν τα καινούρια πίλινγκ η απορρόφηση των συστατικών είναι ομοιογενής, δηλαδή οι δραστικές ουσίες απορροφώνται εξίσου καλά σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας. Δρουν με τη μορφή πυραμίδας, δηλαδή τραυματίζουν ελάχιστα την επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ διεισδύουν και «δουλεύουν» σε μεγαλύτερη έκταση στα βαθύτερα στρώματά της. Η ένταση του επιφανειακού τραύματος είναι μικρότερη 4-60 ώρες μετά την απολέπιση, ενώ μετά από 60 ώρες έχει μειωθεί κατά 50%, όπως έχει φανεί στο φασματοσκόπιο.

Για ποιες περιπτώσεις συνιστώνται:
* Ήπια και μέτρια ακμή με το Enerpeel SA (Synchroline) που περιέχει σαλικυλικό οξύ. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Dermatologic Surgery έδειξε ότι οι βλάβες της ακμής μειώνονται κατά 49% σε 4 συνεδρίες.
* Ουλές ακμής και φωτογήρανση: Σβήνουν σταδιακά με το Enerpeel TCA (τριχλωροξικό οξύ).*
-Μέλασμα: Το Enerpeel JR με jessner peel και το Enerpeel GA με γλυκολικό οξύ απαλύνουν το επιφανειακό μέλασμα και τις φακίδες.
* Μαύρους κύκλους και λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια: Η απάντηση δίνεται με το Enerpeel EL (eye lips) με τριχλωροξικό και γαλακτικό οξύ.
* Λιπαρότητα, σμηγματόρροια: Το Enerpeel PA με πυροσταφιλικό οξύ.
* Λάμψη: Το Enerpeel MA με μανδελικό οξύ ενδείκνυται για ροδόχρου νόσο και θαμπάδα.
* Χέρια: Το Enerpeel Hands με τριχλωροξικό, γαλακτικό και κοχικό οξύ εφαρμόζεται για τα σημάδια φωτογήρανσης (καφέ κηλίδες) στα χέρια.
* Λαιμός: Το Enerpeel Neck εφαρμόζεται με πυροσταφιλικό, γαλακτικό οξύ και ακετυλογλυκοζαμίνη για τη μέτρια φωτογήρανση σε λαιμό και ντεκολτέ.

*Πιθανό ξεφλούδισμα ίσως συμβεί με την εφαρμογή του πίλινγκ με τριχλωροξικό οξύ έπειτα από 2 μέρες.