Στα κρέατα

  • Μην αλατίζετε το κρέας στην αρχή του βρασίματος ή του ψησίματος, για να μην γίνει σκληρό.
  • Αν θέλετε να ψήσετε το κρέας σας μέσα σε κρούστα αλατιού, ανακατέψτε χοντρό αλάτι με ασπράδια αβγών μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Στα ψάρια

  • Προσθέστε το αλάτι περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  • Όταν τηγανίζετε ψάρια, μην τα αλατίζετε από την εξωτερική πλευρά στην αρχή, γιατί το δέρμα κολλάει στο τηγάνι. Αλατίστε τα στο τηγάνι, αφού κάνουν κρούστα.
  • Για να αφαιρέσετε ευκολότερα τα λέπια των ψαριών, πασπαλίστε τα με ψιλό αλάτι πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα.

Στα ζυμαρικά

  • Όταν τα βράζετε, φροντίστε να προσθέτετε το αλάτι αφού το νερό πάρει βράση και πριν να ρίξετε μέσα τα ζυμαρικά.
  • Η συνήθης αναλογία αλατιού-νερού είναι 1 κουταλάκι αλάτι για κάθε λίτρο νερό.