Είχα υποσχεθεί ότι θα σας έγραφα για τη λειτουργία ύπνου του «έξυπνου» ρολογιού-fitnessband Vivofit της Garmin (περισσότερα σχετικά με το Vivofit εδώ και εδώ).

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα ρολόγια με ενοχλούν και τα βγάζω όταν κοιμάμαι. Αυτή τη φορά αποφάσισα να κάνω μια εξαίρεση. Είχα διαβάσει ότι το Vivofit ελέγχει… την ποιότητα του ύπνου. «Τι σημαίνει αυτό;», αναρωτήθηκα και ενεργοποίησα τη σχετική λειτουργία το επόμενο βράδυ, την ώρα που έπεσα στο κρεβάτι μου. Πατώντας παρατεταμένα το ένα και μοναδικό κουμπί του ρολογιού, μέχρι να φανεί στην οθόνη του η ένδειξη «SLEEP».

Την άλλη μέρα το πρωί απενεργοποίησα τη λειτουργία και έβαλα το στικάκι (που συνοδεύει το ρολόι) στον Η/Υ για να περάσω τα δεδομένα και να ανακαλύψω τι γίνεται… όσο κοιμάμαι!

Βρέθηκα μπροστά σε ένα γράφημα με την ποιότητα του ύπνου μου κατά τη διάρκεια της νύχτας, δηλαδή το πόσο βαθιά ή όχι κοιμάμαι κάθε στιγμή. Εντυπωσιάστηκα! Τον τελευταίο καιρό ξυπνούσα κουρασμένη, οπότε βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ σοβαρά με την ποιότητα της ξεκούρασής μου!