Όλοι θέλουμε ο κήπος μας ή το μπαλκόνι μας να έχει κάτι ξεχωριστό, κάτι το οποίο θα μας χαλαρώνει και θα μας φτιάχνει τη διάθεση. Μία εναλλακτική λύση διακόσμησης είναι ο βραχόκηπος. Είναι μία μικρογραφία ενός φυσικού ορεινού τοπίου, καθώς συνδυάζει διαφορετικά σχήματα και υφές, μεγάλους ή μικρούς βράχους, πέτρες, φυτά, βότανα και λουλούδια.

Για την κατασκευή του, μπορούμε να επιλέξουμε ακανόνιστους βράχους σε όλα τα μεγέθη ή διακοσμητικές πέτρες που θα τοποθετήσουμε κυκλικά σε σχηματισμό παρτεριών, ακόμα και σε επίπεδα για να δώσουμε περισσότερο όγκο στους κήπους.

Για όσους δεν έχουν κήπο, μπορούν να εφαρμόσουν την ίδια τεχνική μέσα στις γλάστρες – το θέαμα θα είναι ισάξιο.

Το κάτι διαφορετικό, όμως, έρχεται να προσθέσει το νερό, το οποίο δένει αρμονικά με το πέτρινο τοπίο. Μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος, ρυθμίζοντας τη ροή και τη συχνότητα του νερού, ανάλογα με τις απαιτήσεις των φυτών μας. Καλό θα ήταν να φυτέψουμε φυτά τα οποία περίπου θα έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε νερό.

Ορισμένα από τα φυτά τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στους ελληνικούς βραχόκηπους: ανεμώνη, βερόνικα, γιούκα, δενδρολίβανο, ηλιάνθεμο, θυμάρι, καλέντουλα, κατηφές, λεβάντα, μαντζουράνα, μέντα, νάρκισσος, ρίγανη, σκυλάκι, φασκόμηλο, φέστουκα.