Το μπαμπού είναι μια ωραία ιδέα αν σας αρέσουν τα τροπικά φυτά και θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό είδος φράχτη. Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο φυτό που μπορεί να βρει εφαρμογή στη δημιουργία περιφράξεων. Είναι σκληραγωγημένα φυτά, τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα στις διάφορες εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες.

Είναι φθηνά, και τώρα αποτελούν μέρος της μοντέρνας διακόσμησης.

Τα πλούσια πράσινα φύλλα, και η διακριτή αύξηση σε όρθια θέση, κάνει τα μπαμπού αρκετά δημοφιλή για την καλλιέργεια στον κήπο ή στη γλάστρα.

Το μπαμπού μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και 40 μέτρων. Στο σημείο του κήπου που θα τοποθετηθεί δεν πρέπει να υπάρχουν ψυχροί άνεμοι και το φυτό να ποτίζεται λίγο.

Πρόκειται για φυτό αιωνόβιο αειθαλές που πολλαπλασιάζεται με σχίσιμο της ρίζας και με σπόρο. Αν έχουμε ένα φυτό, μπορούμε από αυτό να φτιάξουμε πολλά φυτά, να τα φυτέψουμε το ένα δίπλα στο άλλο και να κλείσουμε ένα φράχτη.

Όσο και να κοπούνε οι ρίζες, το φυτό δεν χαλάει.

Το μπαμπού αναπτύσσεται με πολύ ταχείς ρυθμούς και αυτό βοηθά στην αύξηση της παραγωγής του και αντέχει τις καιρικές αντιξοότητες αφού το υλικό του είναι πάρα πολύ γερό και ευλύγιστο. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε κοπριά ή λίπασμα όταν φυτεύετε. Αυτό μπορεί να κάψει τις ρίζες.

Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα διαφορετικό φράχτη από μπαμπού λοιπόν και καλή επιτυχία!