Η Sharapova εμφανίστηκε στο προσκήνιο πριν από περίπου μία δεκαετία, θριαμβεύοντας από την πρώτη στιγμή στα τερέν του Λονδίνου. Η νίκη της το 2004, άλλαξε τη ζωή της για πάντα. Όμως, η Sharapova δεν άλλαξε ποτέ.

Ισορροπία
«Η ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια, τους φίλους και το τένις είναι πολύ σημαντική για μένα. Ωστόσο, μέχρι τώρα, δεν έχω καταφέρει να κατανοήσω απόλυτα πώς είναι αυτή η ισορροπία και για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι έτσι είναι καλύτερα. Αν τα ξέρεις όλα, η ζωή καταλήγει να γίνεται πολύ βαρετή.»

Νίκη
«Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να περιμένει όλα όσα συνοδεύουν τη νίκη, ειδικά όταν έχει τέτοια επιτυχία σε νεαρή ηλικία. Υπάρχει τέτοια τρέλα, τόσες προσκλήσεις και ευκαιρίες. Ήμουν πολύ τυχερή που είχα σπουδαίους γονείς και με βοήθησαν να μην χάσω τον προσανατολισμό μου.»

Πίεση
«Όταν κερδίζεις ένα σημαντικό τουρνουά, πιστεύεις ότι είσαι ο καλύτερος και ότι θα κερδίζεις όλους τους αγώνες. Οι προσδοκίες αυτές είναι πολύ σκληρές. Για να τις διαχειριστώ, χρειάστηκε να μάθω, να κάνω ένα βήμα πίσω, να είμαι ευχαριστημένη με τη δουλειά που έχω κάνει για να φτάσω εδώ που είμαι και απλώς να εστιάζω σε ορισμένα πράγματα που με κρατούν προσγειωμένη.»

Βασικά μαθήματα
«Όταν η απόδοσή μου δεν είναι καλή, πάντα σκέφτομαι για ποιο λόγο συνέβη αυτό. Είναι σημαντικό να κρίνεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει κανείς να παραδέχεται τα λάθη του, να βλέπει ρεαλιστικά ό,τι δεν πήγε καλά και το σημαντικότερο, να παραμένει θετικός.»