Παρότι μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια (οι γονείς της ήταν καλλιτέχνες όπερας) εκείνη στράφηκε στην υποκριτική, όσο ακόμα σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Από τις εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη ξεχωρίζουν οι ερμηνείες της στις ταινίες «Die Another Day», «The Libertine», «Pride & Prejudice» και «Fracture». Από το 2009 διατηρεί σχέση με τον κατά 18 χρόνια μεγαλύτερό της, μαθηματικό στο επάγγελμα, Robie Uniacke, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Solo και τον Atom.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Μεσογειακή διατροφή
«Τρώω πολύ σολομό και μπρόκολο, ενώ στα φαγητά που μαγειρεύω, χρησιμοποιώ ελαιόλαδο. Δίνει νοστιμιά στα πιάτα και φυσικά κάνει καλό στο δέρμα».

Άσκηση
«Με τη γυμναστική τα πάω καλά. Μου αρέσει η γιόγκα, παίζω τένις και κολυμπάω, ενώ καθημερινά κάνω πυγμαχία για μυϊκή δύναμη».

Μαλλιά
«Μου αρέσουν τα κοντά μαλλιά, γιατί είναι στιλάτα και βολικά. Δυστυχώς, όμως, για μας τους ηθοποιούς είναι απαγορευτικά, γιατί δεν βολεύουν για χτενίσματα».

Άρωμα
«Δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι χωρίς να φορώ άρωμα. Το έχω πάντα στην τσάντα μου. Τα αγαπημένα μου είναι της Strange Invisible Perfumes».

Είδωλο ομορφιάς
«Θαυμάζω την Cate Blanchett για τις στιλιστικές της επιλογές. Μου αρέσει το ντύσιμο και το μακιγιάζ της. Είναι το πρότυπό μου».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Οντισιόν
«Έχω αποφασίσει όταν πηγαίνω για κάστινγκ να μη φοβάμαι και να μην παρακαλάω να μου δώσουν τη δουλειά».

Επαγγελματικές
επιτυχίες
«Επιτυχία είναι να σου προτείνουν ωραίους ρόλους, για παράδειγμα, σαν αυτούς που δίνουν στην Kate Winslet και τη Nicole Kidman».

Κανόνες
«Είναι πολύ ενδιαφέρον να σπάει κανείς τους κανόνες και να μη ζει μια συμβατική ζωή. Δεν είμαι παντρεμένη αλλά παρόλο αυτά έχω αποκτήσει δύο παιδιά και ζω ευτυχισμένη με τον άνθρωπό μου».

Σέξι άνδρες
«Για μένα ο σέξι άνδρας είναι αυτός που, ενώ διασκεδάζει, βρίσκει τον τρόπο να σου ρίχνει κλεφτές ματιές».

Παιδιά
«Δεν ήθελα να κάνω μόνο ένα παιδί. Επειδή ήμουν μοναχοπαίδι, οι γονείς μου ήταν πολύ προστατευτικοί και φοβισμένοι και με είχαν πολύ περιορισμένη. Δεν ήθελα να είμαι κι εγώ έτσι».