Η 26χρονη Brie Larson έφυγε από την 88η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ με το χρυσό αγαλματίδιο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Joy, μια μητέρα που ζούσε αιχμάλωτη με τον γιο της για 7 χρόνια σε μια καλύβα. Όμως, πέρα από το Όσκαρ, η ηθοποιός διακρίθηκε για το υποκριτικό της ταλέντο και στις Χρυσές Σφαίρες, στα Βραβεία Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, στα Βραβεία BAFTA και στα Βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών.

ΕΧΕΙ ΠΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Διατροφή
«Όταν το ποσοστό λίπους στο σώμα μου έφτασε το 13%, η διατροφολόγος μού είπε: “Αυτό είναι ανθυγιεινό. Εντάξει να το κάνεις για τα γυρίσματα, αλλά μην εθιστείς”. Σε τι, όμως, να εθιστώ; Σε ένα αυστηρό πλάνο γευμάτων; Στο να μην τρώω υδατάνθρακες ή στο να πίνω ροφήματα πρωτεΐνης αντί για βραδινό;».

Εμφάνιση
«Ήμουν τόσο ανασφαλής με τον εαυτό μου, που χρειαζόμουν δύο ώρες για να ετοιμαστώ κάθε μέρα – μαλλιά, μακιγιάζ, ρούχα. Κάποια στιγμή, όμως, συνειδητοποίησα ότι περνούσα περισσότερο χρόνο να προετοιμάζομαι για τη ζωή από το να τη ζω».

Παιδικά χρόνια
«Είχα μόλις δύο ζευγάρια τζιν, μερικά πουκάμισα και ένα ζευγάρι παπούτσια και κάθε βράδυ τρώγαμε έτοιμα noodles. Όμως, η μητέρα μου γέμιζε το σπίτι μας με τόση ζωή, που δεν καταλάβαινα ότι δεν είχαμε τίποτα».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Αποδοχή
«Είμαι ηθοποιός και υποθέτω ότι θα μπορούσα να “υποκριθώ” σε έναν βαθμό, αλλά απαιτεί περισσότερο χρόνο το να υποδύεσαι κάποιον που δεν είσαι. Νιώθω καλύτερα με το να είμαι ο εαυτός μου».

Δουλειά, αλλά…
«Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να υπάρχει ένας σκοπός στην τέχνη μου, ότι το έργο μου πρέπει να προσφέρει κάτι. Αν το κάνεις για οικονομικούς λόγους, δεν έχει καμία σημασία, δεν έχει ουσία».

Μυαλό
«Το μέρος του εαυτού μου που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το μυαλό μου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου κάτι το οποίο θα επηρεάζε το μυαλό μου αρνητικά».

Η δύναμη του «όχι»
«Είναι απίστευτο το αίσθημα που βιώνεις όταν σε βάζουν σε μια κατάσταση από την οποία νομίζεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις και τελικά λες “όχι”. Σε κάνει να νιώθεις ότι φροντίζεις τον εαυτό σου».