Ο ρόλος της στην ταινία «In the Fade», όπου υποδύεται μια γυναίκα που αναζητά εκδίκηση για τον θάνατο του άνδρα και του γιου της σε τρομοκρατική επίθεση, χάρισε στην 41χρονη, πρώην top model και ηθοποιό Diane Krüger το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η σταρ του σινεμά

Συμμετείχε σε περισσότερες από 35 ταινίες από το 2001 μέχρι σήμερα. Η 41χρονη γερμανίδα σταρ Diane Krüger, ή Heidkrüger, όπως είναι το πλήρες όνομά της- είναι γνωστή για τους ρόλους της ως Ωραία Ελένη της Τροίας (2004), ως Βridget von Ηammersmark στο «Inglourious Basterds» του Tarantino (2009), ως Anna στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Mr. Nobody» (2009), ως Gina στο ψυχολογικό θρίλερ «Unknown» (2011), ως βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα στο «Farewell, My Queen» (2012) και ως Jessie στην ταινία «Disorder» (2015). Το 2001 παντρεύτηκε με τον γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Guillaume Canet, αλλά χώρισαν το 2006. Έκτοτε και μέχρι πέρυσι διατηρούσε σχέση με τον επίσης ηθοποιό Joshua Jackson.

Να τι λέει η ίδια για…

* Την υπαίθρια γυμναστική

«Δεν είμαι του γυμναστηρίου. Λατρεύω τη γυμναστική στη φύση. Όποτε έχω χρόνο, κάνω ποδήλατο, κανόε καγιάκ ή πεζοπορία στην εξοχή».

* Την υγιεινή διατροφή

«Πάντα προσέχω τι τρώω, αλλά όχι από φόβο μήπως παχύνω. Δεν έχω εμμονή με το βάρος μου. Φροντίζω απλώς να περιορίζω τις ποσότητες του φαγητού όταν νιώθω στενά τα παντελόνια μου».

* Τα φρύδια

«Στο μακιγιάζ δίνω έμφαση στα μάτια και ειδικά στα φρύδια. Τα δυνατά φρύδια μού δίνουν χαρακτήρα».

* Την εξωτερική εμφάνιση

«Ανησυχώ για την εμφάνισή μου, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα από το να ξοδεύω αρκέτες ώρες την ημέρα για τα μαλλιά και το μακιγιάζ».

* Για το ποιος είναι έξυπνος άνθρωπος…

«…είναι αυτός που ξέρει ότι δεν γνωρίζει τα πάντα και που πιστεύει στον εαυτό του».

* Την υποκριτική

«Για μένα η υποκριτική είναι θεραπευτική. Με βοηθά να διώχνω τον θυμό και την απογοήτευση που έχω μέσα μου».

* Για τις σχέσεις

«Είμαι πολύ ανεξάρτητη και δεν μου αρέσει ο σύντροφός μου να είναι προσκολλημένος πάνω μου».

* Για την ομορφιά

«Δεν ανήκω στις γυναίκες που θεωρούν ότι η ομορφιά είναι κατάρα».

* Για τον γάμο

«Θα μπορούσα να ξαναπαντρευτώ στα 50 ή στα 60, όταν θα έχει αξία να πω σε κάποιον το: “…για το υπόλοιπο της ζωής μου”».