Η λάγνα μάγισσα του Hollywood επιστρέφει ως «Μητέρα» για να επιβεβαιώσει ότι, αν και αυτοδίδακτη, είναι μια ηθοποιός- «χαμαιλέων», ένα ξεχωριστό ταλέντο της υποκριτικής που προκαλεί αίσθηση σε κάθε της ταινία.
Είναι μόλις 27 ετών. Εχει κερδίσει ένα Οσκαρ, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και ένα BAFTA. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ. Οι κριτικοί κινηματογράφου ανά τον κόσμο υποκλίνονται στο πηγαίο ταλέντο της. Την ίδια ώρα, ο ανδρικός πληθυσμός την τοποθετεί στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη. Εφέτος, η Jennifer Lawrence πρωταγωνιστεί στην ταινία «Mother», που σκηνοθετεί ο σύντροφός της Ντάρεν Αρονόφσκι, πλάι στους Χαβιέ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ, Ντόμναλ Γκλίσον και Εντ Χάρις. Επειτα από έναν χρόνο απουσίας από το κόκκινο χαλί, η Jennifer Lawrence έδωσε το «παρών» στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις αρχές Σεπτεμβρίου και έκλεψε τις εντυπώσεις. Με μια μάξι δημιουργία υψηλής ραπτικής του οίκου Dior – ως πρέσβειρα του γαλλικού οίκου –, έναν λιτό κότσο μπαλαρίνας και διακριτικό μακιγιάζ ήταν αναμφισβήτητα πρωταγωνίστρια στην εφετινή Μόστρα. Και μπορεί το εκτόπισμα του φορέματός της να την ταλαιπώρησε στις γόνδολες και στα σκαλιά, ωστόσο κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ναι. Αυτή τη φορά δεν σκόνταψε.

Δίαιτα
«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει δίαιτα. Είμαι δυστυχισμένη όταν μπαίνω σε πρόγραμμα διατροφής. Ποτέ δεν μπόρεσα να αντισταθώ στα burger και στην πίτσα, αλλά προσπαθώ να τρώω μικρές μερίδες αυτών των φαγητών σε συνδυασμό με σαλάτα».

Φαγητό
«Η ώρα του φαγητού είναι από τις πιο ωραίες στιγμές της ημέρας».

Εικόνα
«Για το Hollywood είμαι παχύσαρκη. Είμαι μια χοντρή ηθοποιός. Αλλά δεν πρόκειται να πεινάσω ποτέ για έναν ρόλο. Δεν θέλω να λένε τα μικρά κορίτσια “θέλω να μοιάσω στην Jennifer, γι’ αυτό ας κόψω το βραδινό”».

Επιτυχία
«Επιτυχία δεν σημαίνει ότι μπορείς να δουλεύεις λιγότερο και να φέρεσαι στους ανθρώπους χάλια».

Συμπεριφορά
«Ισως μια μέρα γίνω κωλόπαιδο. Αλλά και πάλι υπάρχουν ήδη τόσο πολλά εκεί έξω».

Υποκριτική
«Δεν σπούδασα υποκριτική, δεν έχουν τίποτε να μου διδάξουν αυτές οι σχολές. Παρατηρώ τους ανθρώπους. Τους διαβάζω, τους μελετάω. Μελετάω την αληθινή ζωή».

Σχέσεις
«Ολα όσα χρειάζομαι σε μια σχέση είναι ένας άνθρωπος για να βλέπουμε μαζί τηλεόραση».

Ραντεβού
«Δεν βρίσκω πολλούς άνδρες που να θέλω να βγω ραντεβού μαζί τους. Βρίσκω έναν ωραίο άνδρα μία φορά τον χρόνο».

Φιλία
«Οσο κουρασμένη κι αν είμαι, πιέζω τον εαυτό μου να βγει έστω μία φορά την εβδομάδα με τις φίλες μου για φαγητό. ‘Η να κοιμηθώ στο σπίτι τους. Διαφορετικά η ζωή μου θα ήταν μόνο δουλειά».

Μόδα
«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου fashion icon. Είμαι απλώς κάποια που την ντύνουν επαγγελματίες».

Ιδιωτικότητα
«Δουλεύω πολύ σκληρά για να διαφυλάξω τον χώρο μου. Μου πήρε χρόνια μέχρι να το κάνω. Εσείς όταν με βλέπετε μπορεί να νιώθετε σαν να με ξέρετε, όμως εγώ δεν σας ξέρω και μου φαίνεστε τρομακτικοί! Οταν βγαίνω για φαγητό έξω και κάποιος έρχεται κατά πάνω μου να μου μιλήσει και νιώθω να αναβοσβήνει το φλας του κινητού του τρελαίνομαι. Θυμώνω πάρα πολύ και γίνομαι αγενής».

Για τον σύντροφό της Ντάρεν Αρονόφσκι
«Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Mother” ένιωσα την ενέργειά του. Είχαμε χημεία. Δεν ξέρω πώς το είδε εκείνος, αλλά για εμένα δεν υπήρξε αμφιβολία… Οταν είδα την ταινία θυμήθηκα ξανά πόσο ιδιοφυής είναι. Εδώ και μήνες ζω με τον άνθρωπο, συναναστρέφομαι τον άνδρα. Τώρα είδα την ταινία και ένιωσα δέος με τον σκηνοθέτη…».

Χαλάρωση
«Με ηρεμεί η ριάλιτι tv, είναι ο τρόπος μου να κάνω αποσυμπίεση. Στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από τον συνδυασμό junk food και ριάλιτι σόου».

Προσωπική ζωή
«Δεν θέλεις η σχέση σου να είναι στον Τύπο, αλλά όσο πιο πολύ προσπαθείς να την κρατήσεις μυστική, τόσο περισσότερο τα μέσα προσπαθούν να την ανακαλύψουν».