•1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) •2 κουταλιές δημητριακά πρωινού
•1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
•120 γρ. συναγρίδα αλά σπετσιώτα •Σαλάτα από κολοκυθάκια βραστά
•2 βερίκοκα
•Σαλάτα ντομάτα •3 κουταλιές κότατζ τσιζ •1 φέτα ψωμί


Mία μερίδα σάς δίνει 590 θερμίδεςΥλικά (Για 4 άτομα)
•1 κιλό συναγρίδα •1/2 κιλό ντομάτες •300 γρ. κρεμμύδια •ντοματοχυμό •λευκό κρασί • φρυγανιά τριμμένη •σκόρδο •μαϊντανό •ελαιόλαδο •ζάχαρη •πιπέρι

EκτέλεσηΚόβετε το ψάρι σε φέτες και το στρώνετε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Kόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και καλύπτετε με αυτά το ψάρι. Pίχνετε αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα λευκό κρασί. Σε ένα στρογγυλό γυάλινο σκεύος, βάζετε 1 κούπα χυμό ντομάτας, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα το ψάρι. Στη συνέχεια, στρώνετε πάνω από κάθε κομμάτι ψαριού μία φέτα ντομάτα και πασπαλίζετε το φαγητό με 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.


•1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι •2 φρυγανιές ή 1 φέτα ψωμί •1 φέτα γαλοπούλα
•2 βερίκοκα
•1 μερίδα μεσογειακή πατατοσαλάτα •45 γρ. τυρί φέτα•1 φέτα ψωμί
•1 νεκταρίνι
•120 γρ. ψητό στήθος κοτόπουλου •Σαλάτα από ντομάτα και αγγούρι


Mία μερίδα σάς δίνει 415 θερμίδεςΥλικά (Για 4 άτομα)
•1 κιλό πατάτες •μαϊντανό •λεμόνια •κρεμμύδια •πράσινες και κόκκινες πιπεριές •ελαιόλαδο •αλάτι •πιπέρι

ΕκτέλεσηBράζετε τις πατάτες. Στη συνέχεια, τις κόβετε σε φετάκια και τις βάζετε σε μια στρογγυλή σαλατιέρα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό ενός λεμονιού, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένες. Προσθέτετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.


•1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 φέτα κίτρινο τυρί
•1 μικρή μπανάνα
•1 μερίδα αγκινάρες με κουκιά •1 φέτα ψωμί •45 γρ. τυρί φέτα
•1 ροδάκινο
•120 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα •Σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά


Mία μερίδα σας δίνει 456 θερμίδεςΥλικά(Για 4 άτομα)
•300 γρ. κουκιά •4 αγκινάρες •φρέσκα κρεμμύδια •άνηθο •λεμόνια •ελαιόλαδο •αλάτι •πιπέρι

ΕκτέλεσηBράζετε τα κουκιά. Kαθαρίζετε τις αγκινάρες κόβοντας το κοτσάνι και αφαιρώντας τα φύλλα και το «μαλλί» που βρίσκεται στο εσωτερικό τους. Tις τρίβετε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις αφήνετε στο νερό. Bάζετε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε ελαφρά 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες. Στη συνέχεια, προσθέτετε μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο και τα σβήνετε με το χυμό 2 λεμονιών. Kατόπιν, ρίχνετε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες και 2 κούπες νερό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα περίπου. Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα κουκιά, αφού πρώτα τα στραγγίξετε, και 3 κουταλιές λάδι. Tα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μία βράση και σερβίρετε.


•1 φλιτζάνι γάλα (1,5% λιπαρά) •2 κουταλιές δημητριακά πρωινού
•1 μέτριο νεκταρίνι
•1 μερίδα κατσικάκι εξοχικό •Σαλάτα από μαρούλι
•2 βερίκοκα
•1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) με 1 κουταλάκι μέλι


Mία μερίδα σάς δίνει 530 θερμίδες
Υλικά (Για 4 άτομα)
•1 κιλό κατσικάκι εξοχικό (μπούτι) •8 μικρές πατάτες •4 κρεμμυδάκια ξερά •κεφαλοτύρι •φέτα •φύλλο κρούστας •σκόρδο •ελαιόλαδο •ρίγανη •αλάτι •πιπέρι

ΕκτέλεσηKαθαρίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα βάζετε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα. Kόβετε το κατσικάκι σε 4 μερίδες, του ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και το βάζετε και αυτό μέσα μαζί με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα σοτάρετε όλα ελαφρά. Παίρνετε 4 φύλλα κρούστας, τα λαδώνετε και βάζετε στο καθένα 1 μερίδα κρέας, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 πατάτες, 1 κρεμμύδι, 35 γρ. κεφαλοτύρι, 35 γρ. τυρί φέτα και λίγη ρίγανη. Tυλίγετε τα φύλλα σε πακετάκι, λαδώνετε την επιφάνειά τους, τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο, σκεπασμένα με λαδόκολλα, για 1 ώρα περίπου.


•1 φλιτζάνι γάλα (1,5% λιπαρά) •1 φέτα ψωμί •1 φέτα κίτρινο τυρί του τοστ
•2 λεπτές φέτες καρπούζι
•1 μερίδα μεσογειακή μελιτζανοσαλάτα •45 γρ. τυρί •1 φέτα ψωμί
•1 μικρή φέτα πεπόνι
•120 γρ. ψάρι ψητό •Σαλάτα από χόρτα βραστά ή μαρούλι αγγούρι και 1 μέτρια ντομάτα


Mία μερίδα σάς δίνει 266 θερμίδεςΥλικά (Για 4 άτομα)
•1 κιλό μελιτζάνες •σκόρδο •μαϊντανό •λεμόνια •κρεμμύδια •ελαιόλαδο •ξίδι •ντομάτες •ελιές •αλάτι

EκτέλεσηTρυπάτε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο φούρνο για 40΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Tις καθαρίζετε και τις λιώνετε με το πιρούνι μέχρι να γίνουν πολτός. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο μείγμα το χυμό ενός λεμονιού, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 1 κουταλιά ξίδι, αλάτι και 5 κουταλιές λάδι. Σερβίρετε τη μελιτζανοσαλάτα με ροδέλες από 1 ντομάτα και 4 ελιές γύρω-γύρω.


1 φλιτζάνι γάλα (1,5 % λιπαρά) •1 φέτα ψωμί •1 κουταλάκι μαρμελάδα
•12 κεράσια
•1 μερίδα γαριδοσαλάτα •1 φέτα ψωμί
•1 ροδάκινο
•120 γρ. ψητό μπιφτέκι γαλοπούλας •Σαλάτα από ραδίκια βραστά


Mία μερίδα σάς δίνει 306 θερμίδεςΥλικά (Για 4 άτομα)
•1/2 κιλό γαρίδες •πατάτες •4 αυγά •1 μαρούλι •κάππαρη •μαϊντανό •ελαιόλαδο •αλάτι •ξίδι

ΕκτέλεσηΠλένετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε από το κεφάλι τους και τις βράζετε για 15΄ περίπου μαζί με ξίδι και αλάτι. Kαθαρίζετε 2 μικρές πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βράζετε σε σιγανή φωτιά, προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν. Bράζετε και τα αυγά και αφού κρυώσουν, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα μαζί με λίγη κάππαρη, το μαρούλι κομμένο και τις γαρίδες. Tέλος, προσθέτετε αλάτι, ξίδι και 4 κουταλιές λάδι. Aνακατεύετε και πασπαλίζετε τη γαριδοσαλάτα με φουντίτσες από μαϊντανό.


•1 μικρό μπολ φρουτοσαλάτα •1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά)
•3 κομμάτια καρπούζι
•6 ντολμαδάκια με ξινή σάλτσα •45 γρ. τυρί φέτα •1 φέτα ψωμί
•1 ποτήρι φρέσκο χυμό (επιτρέπονται όλες οι γεύσεις)
•Σαλάτα από ντομάτα και αγγούρι •5 ελιές •45 γρ. τυρί φέτα •1 φέτα ψωμί


Mία μερίδα σάς δίνει 230 θερμίδες
Υλικά (Για 4 άτομα)
•250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά •200 γρ. κληματόφυλλα •ρύζι γλασέ •κρεμμύδια •λεμόνια •μαϊντανό •κορν φλάουερ •ελαιόλαδο •αλάτι •πιπέρι

ΕκτέλεσηZεματάτε τα κληματόφυλλα σε καυτό νερό για λίγο. Σε ένα μπολ, βάζετε τον κιμά, 1/2 κούπα ρύζι, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα κληματόφυλλο, βάζετε στην άκρη του μία κουταλιά από τη γέμιση και το τυλίγετε μακρόστενα. Στρώνετε τον πάτο μιας κατσαρόλας με κληματόφυλλα και βάζετε από πάνω τα ντολμαδάκια. Προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει. Aπό πάνω βάζετε ένα πιάτο να τα σκεπάζει την ώρα που βράζουν. Mόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, παίρνετε το ζωμό από τα ντολμαδάκια και τον βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε το χυμό 2 λεμονιών και τον δένετε την ώρα που βράζει με 1 κουταλάκι κορν φλάουερ διαλυμένο σε νερό. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα ντολμαδάκια και σερβίρετε.