Ατέλειωτες είναι οι ερωτήσεις που αφορούν στη διατροφή μας και συχνά δεν γνωρίζουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να τις απαντήσουν. Πλέον, με τους 8 νέους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς όλα αλλάζουν. Πρόκειται για ένα οκτάτομο έργο, για την συγγραφή του οποίου εργάστηκαν περισσότεροι από 40 έλληνες και ξένοι επιστήμονες για τουλάχιστον δύο χρόνια, προκειμένου να δώσουν εμπεριστατωμένες οδηγίες που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις των Ελλήνων κάθε ηλικίας.

Τέσσερις από τους τόμους απευθύνονται στους ειδικούς επιστήμονες καθώς περιέχουν την επιστημονική τεκμηρίωση. Οι υπόλοιποι τέσσερις απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ειδικότερα, ο πρώτος τόμος αφορά στη διατροφή των υγιών ενηλίκων, ο δεύτερος στη διατροφή των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων, ο τρίτος στη διατροφή των γυναικών στην ενήλικη ζωή και κατά τις περιόδους της κύησης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης και ο τέταρτος στη διατροφή των ατόμων άνω των 65 ετών.

Οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί παρουσιάστηκαν σε 4 ημερίδες. Οι δύο πρώτες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), η τρίτη στη Θεσσαλονίκη και η τελευταία στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερίδων οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν εργαστεί για την συγγραφή των οδηγών, ανέλυσαν το περιεχόμενό τους.

Οι οδηγοί έχουν τυπωθεί σε 6.500 αντίτυπα, τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν σε ποικίλους φορείς (υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ιατρικές εταιρείες, σχολεία, ΚΑΠΗ…), ενώ το σύνολο του περιεχομένου τους είναι προσβάσιμο απ’ όλους στην ιστοσελίδα www.diatrofikoiodigoi.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βαλεντίνα Παπαλάμπρου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6255700 και 6944-631839, email: v.papalambrou@prolepsis.gr, www.prolepsis.gr.