Η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό και ειδικούς και θα διεξαχθεί από τις 10:30 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ. Στους συμμετέχοντες ο Διατροφικός Οδηγός θα διανεμηθεί σε έντυπη μορφή, ενώ θα είναι διαθέσιμος και σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diatrofikoiodigoi.gr.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα συντονίζει η Αφροδίτη Αφροδίτη Βελουδάκη, διευθύντρια Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Prolepsis και θα απαρτίζεται από τις εξής ενότητες:
1. Εθνικοί διατροφικοί οδηγοί: Εξειδικεύοντας τις οδηγίες για γυναίκες
2. Αναπαραγωγική ηλικία
3. Κύηση
4. Γαλουχία
5. Εμμηνόπαυση

Στην ημερίδα χαιρετισμούς έχουν κληθεί να απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Σας παραθέτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.


Στο μεταξύ, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για Ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα «Ευ Δια…Τροφήν» στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκαν οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.