Ο Διατροφικός Οδηγός για Γυναίκες, Εγκύους και Θηλάζουσες απευθύνεται σε υγιείς γυναίκες ηλικίας 18 έως 65 ετών και στοχεύει στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωσή τους για την υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα. Είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας ομάδας επιστημόνων -Ελλήνων και ξένων- και βασίζεται στα πιο πρόσφατα και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό και ειδικούς και θα διεξαχθεί από τις 10:30 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ. Το πρόγραμμα της ημερίδας απαρτίζεται από τις παρακάτω ενότητες:

  • Εθνικοί διατροφικοί οδηγοί: Εξειδικεύοντας τις οδηγίες για γυναίκες
  • Αναπαραγωγική ηλικία
  • Κύηση
  • Γαλουχία
  • Εμμηνόπαυση

Στην ημερίδα χαιρετισμούς έχουν κληθεί να απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και επιστημονική υπεύθυνος του έργου, Αθηνά Λινού.

Για εσάς που ήδη δηλώσατε ενδιαφέρον σας παραθέτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.


Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί σε έντυπη μορφή ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για Γυναίκες, ενώ σημειώνεται ότι η πλήρης σειρά των Οδηγών θα είναι διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diatrofikoiodigoi.gr.

Επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι την προσεχή Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του τέταρτου από τους οκτώ νέους διατροφικούς οδηγούς, που αφορά τη διατροφή των ατόμων άνω των 65 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βαλεντίνα Παπαλάμπρου, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-6255700 και 6944-631839, email: v.papalambrou@prolepsis.gr, www.prolepsis.gr.

Το πρόγραμμα «Ευ Δια…Τροφήν» στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκαν οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.