Πλέον, όλα αλλάζουν. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διατροφή μας έρχονται στο …πιάτο μας με τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς. Περισσότεροι από 40 ειδικοί επιστήμονες εργάστηκαν για δύο και πλέον χρόνια, προκειμένου να δώσουν εμπεριστατωμένες οδηγίες που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις των Ελλήνων κάθε ηλικίας.

Οι οκτώ νέοι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί αποτελούν προϊόν συνεργασίας πολλών Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων και καθηγητών μεταξύ άλλων από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών, Κρήτης και Πατρών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τέσσερις από τους τόμους απευθύνονται στους ειδικούς επιστήμονες καθώς περιέχουν την επιστημονική τεκμηρίωση. Οι υπόλοιποι τέσσερις απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ειδικότερα: ο πρώτος τόμος αφορά στη διατροφή των υγιών ενηλίκων, ο δεύτερος στη διατροφή των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων, ο τρίτος στη διατροφή των γυναικών στην ενήλικη ζωή και κατά τις περιόδους της κύησης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης και ο τέταρτος στη διατροφή των ατόμων άνω των 65 ετών.

Οι σύγχρονες πληροφορίες για κάθε θέμα διατροφής συνδυάζονται με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, διαγράμματα και πρακτικά συμπεράσματα, ώστε οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί να γίνουν κατανοητοί από όλους τους Έλληνες.

Οι Διατροφικοί Οδηγοί παρουσιάστηκαν ήδη σε ημερίδες, ενώ ο τελευταίος που αφορά τη διατροφή των ατόμων άνω των 65 ετών έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην Πάτρα στις 30 Οκτωβρίου.

Οι Οδηγοί έχουν τυπωθεί σε 6.500 αντίτυπα, τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν σε ποικίλους φορείς, (υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ιατρικές εταιρείες, σχολεία, ΚΑΠΗ, κ.λπ.), ενώ το σύνολο του περιεχομένου τους είναι προσβάσιμο απ’ όλους στον δικτυακό τόπο www.diatrofikoiodigoi.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βαλεντίνα Παπαλάμπρου, τηλέφωνο επικοινωνίας 210-6255700 και 6944-631839, email: v.papalambrou@prolepsis.gr, www.prolepsis.gr.