Η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό και ειδικούς και θα διεξαχθεί από τις 10:30 π.μ. έως και τις 16:45 μ.μ. Στους συμμετέχοντες ο Διατροφικός Οδηγός θα διανεμηθεί σε έντυπη μορφή, ενώ θα είναι διαθέσιμος και σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diatrofikoiodigoi.gr.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα συντονίζει η Αφροδίτη Βελουδάκη, Επικοινωνιολόγος Υγείας, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis και θα απαρτίζεται από τις εξής ενότητες:
1. Η σημασία της σωστής διατροφής για τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.
2. Διατροφικές οδηγίες ανά ομάδα τροφίμων.
3. Συνήθειες που προάγουν την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Στην ημερίδα, χαιρετισμούς έχουν κληθεί να απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Βασίλειος Κοντοζαμάνης, Γενικός Γραμματέας Υγείας του υπουργείου Υγείας, η Άννα Μαστοράκου, πυρηνικός γιατρός, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σας παραθέτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας.




Το πρόγραμμα «Ευ Δια…Τροφήν», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκαν οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.