O σύγχρονος τρόπος ζωής βλάπτει τον οργανισμό μας: Από τη μία είναι οι καθημερινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, η ελλιπής σωματική άσκηση και η κακή διατροφή, οι οποίες επιβαρύνουν την υγεία μας και οδηγούν σε χρόνιες νοσηρές καταστάσεις (παχυσαρκία, καρδιαγγειακά νοσήματα κ.ά.). Από την άλλη, η περιβαλλοντική μόλυνση, η ακτινοβολία, η μόλυνση του νερού και των τροφών, η κατάχρηση φαρμάκων και το άγχος, οδηγούν στο οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Ο οργανισμός μας για να αμύνεται απέναντι σε αυτούς τους κινδύνους συνθέτει αντιοξειδωτικές ουσίες που περιορίζουν τη ζημιά. Ωστόσο, αυτές δεν είναι πάντα αρκετές για τη διατήρηση της καλής μας υγείας. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να τις λαμβάνουμε και από τη διατροφή μας.

Αloe vera, η πράσινη υπερδύναμη
Πολλές τροφές, κυρίως φυτικής προέλευσης, περιέχουν εκατοντάδες ουσίες με αντιοξειδωτική ικανότητα. Μια από τις πρωταγωνίστριες, είναι η αλόη βέρα, ένα από τα γνωστότερα είδη αλόης. Το τζελ της, το οποίο βρίσκεται στα σκληρά, χυμώδη και σαρκώδη φύλλα της, περιέχει περισσότερα από 200 θρεπτικά συστατικά. Aνάμεσα σε αυτά είναι οι βιταμίνες A, C και E.
H βιταμίνη A είναι γνωστή για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα.
H βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθά στο σχηματισμό του κολλαγόνου του δέρματος και στη διατήρηση της υγείας του.
H βιταμίνη E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης. Επίσης. το τζελ της aloe vera περιέχει:
Πλούσια ποσότητα μεταλλικών στοιχείων (σίδηρος, μαγγάνιο, φώσφορος, κάλιο, ψευδάργυρος κ.ά.) που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και του δέρματος
Πολλά θεραπευτικά ένζυμα που κάνουν καλό στο δέρμα και τους ιστούς
Αμινοξέα, τα οποία αποτελούν δομικά συστατικά των πρωτεϊνών. Όλα αυτά τα συστατικά συνθέτουν ένα μοναδικό κοκτέιλ υγείας.

Οι 7 θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης
Η ελληνική εταιρεία Kaloe σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δημιούργησε ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής με βάση την αλόη.

Ο λόγος για το Kaloe Vital, μία τελειοποιημένη σύνθεση συστατικών με πολλαπλές ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες. Συγκεκριμένα βοηθά:

* Σε πεπτικές διαταραχές
* Στη δυσκοιλιότητα και στο ευερέθιστο έντερο
* Στην αποτοξίνωση του οργανισμού
* Στην καταπολέμηση της χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα
* Στους πόνους στις αρθρώσεις
* Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
* Στην καταπολέμηση των ιών

Κάθε οργανισμός παίρνει από την αλόη αυτά ακριβώς που έχει ανάγκη, τα στοιχεία δηλαδή που του λείπουν, ενώ τα υπόλοιπα αποβάλλονται χωρίς να επιβαρύνουν το σώμα μας.

Το Kaloe Vital είναι ιδανικό για χορτοφάγους, καπνιστές, αθλητές, άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα, αλλά επίσης και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού όταν υπάρχει χρόνιο πρόβλημα υγείας. Συνιστώμενη δοσολογία: 10-15 ml το πρωί.