Τα συστατικά τους ανεκτίμητα. Γίνονται αντικείμενο έρευνας και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Αρκεί, βέβαια, να τα καταναλώνουμε συστηματικά και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής κι ενός υγιεινού τρόπου ζωής προκειμένου να επωφεληθούμε στο έπακρο από τα θρεπτικά τους συστατικά.

Πλιγούρι

Aπό τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορείτε να βρείτε στα ράφια του σουπερμάρκετ, το πλιγούρι είναι νόστιμο, έχει πληθώρα βιταμινών και φροντίζει τη σιλουέτα σας.Γιατί να το προτιμήσετε* Tο πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια. * Eπιπλέον, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, θεωρείται ότι έχει υψηλό δείκτη κορεσμού ή με άλλα λόγια σάς χορταίνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων. * Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.Το Vita προτείνει

Το Πλιγούρι Fytro είναι ένα προϊόν φυσικό και ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη διατροφή. Έχει υποστεί μια ήπια θερμική επεξεργασία (προβρασμένο) η οποία το βοηθά να μαγειρεύεται εύκολα και να είναι ευκολοχώνευτο. Χρησιμοποιείται στις σαλάτες, ενώ μπορεί σε συγκεκριμένες συνταγές να αντικαταστήσει το ρύζι.

Κινόα

Τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν κατατάξει στις «χρυσές τροφές», ενώ ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) το έχει αναγνωρίσει ως τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία και με εντυπωσιακή βιοποικιλότητα. Γιατί να την προτιμήσετε

* H περιεκτικότητα του κινόα σε πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλή (12%), όμως το σημαντικότερο είναι ότι, σε αντίθεση με την πλειονότητα των φυτικών τροφών, προμηθεύει τον ανθρώπινο οργανισμό με τα απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα των πρωτεϊνών που περιέχει πλησιάζει εκείνη των γαλακτοκομικών, του κρέατος, των πουλερικών και των ψαριών. Η λήψη πρωτεϊνών είναι αναγκαία για τον οργανισμό και έχει ενεργό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του, όπως στη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

* Περιέχει διπλάσιο σχεδόν ασβέστιο από το ρύζι. Επιπλέον, δεν περιέχει γλουτένη και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

* Μελέτες έχουν δείξει ότι το κινόα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές φυτοθρεπτικές ουσίες. Παράλληλα, έχει πολυακόρεστα (και ω3) λιπαρά, που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία της καρδιάς μας και όχι μόνο. Επίσης περιέχει φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Σε σύγκριση με το ρύζι η περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο είναι σχεδόν πενταπλάσια, ενώ σε φώσφορο περίπου τεραπλάσια. Έχει επίσης πολύ περισσότερο κάλιο και χαλκό, δυο συστατικά που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος.
Το Vita προτείνειΤο Λευκό Κινόα Fytro είναι ένα φυτικό προϊόν, υψηλής διατροφικής αξίας που εναρμονίζεται ιδανικά με μία ισορροπημένη διατροφή και μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο όλων όσων ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν περιέχει γλουτένη και μπορείτε να το απολαύσετε ως συνοδευτικό των πιάτων σας, αντικαθιστώντας το ρύζι ή τα ζυμαρικά, αλλά και ως σαλάτα προσθέτοντας λαχανικά της αρεσκείας σας.

Βρώμη

Η βρώμη αποτελεί τα τελευταία χρόνια αντικείμενο ιδιαίτερης ερευνητικής ενασχόλησης. Είναι αλήθεια ότι οι μελέτες δείχνουν πολλά ευεργετικά οφέλη και «υπεροχή» συγκριτικά με άλλους καρπούς. Σαφώς, λοιπόν, και συστήνεται ανεπιφύλακτα για την καθημερινή μας διατροφή. Γιατί να την προτιμήσετε* Η βρώμη θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινή τροφή. Η ανακάλυψη μετά από κλινικές έρευνες ότι η βρώμη μειώνει τις ποσότητες της LDL χοληστερίνης («κακή») στο αίμα την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.* Ίσως το «κορυφαίο» δημητριακό για την καλή υγεία του εντέρου. Περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, που δρουν σαν φυσικά πρεβιοτικά. Είναι πραγματικά μια «βόμβα» φυτικών ινών. Το Vita προτείνειΤο Πίτυρο Βρώμης Fytro είναι υγιεινό και 100% φυτικό προϊόν, προέρχεται από τον εξωτερικό φλοιό του καρπού της βρώμης και δεν έχει υποστεί καμία χημική επεξεργασία. Το Πίτυρο βρώμης Fytro είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν από τη δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το Πίτυρο Βρώμης Fytro περιέχει ανά μερίδα (40 γρ.) 2,4 γρ. διαλυτών φυτικών ινών Β-γλυκάνης που αντιστοιχούν στο 80% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης (3 γρ.). Οι Β-γλυκάνες συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, μέσα στο πλαίσιο μίας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.Απολαύστε καθημερινά το Πίτυρο Βρώμης Fytro σε όλα τα γεύματά σας, στο σπίτι ή τη δουλειά.

Οι Νιφάδες Βρώμης Fytro είναι 100% φυτικό προϊόν, κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Aπολαύστε καθημερινά τις Νιφάδες Βρώμης Fytro στο σχολείο, το παιχνίδι, τη δουλειά και τις αθλητικές δραστηριότητες. Eίναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν από τη δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος.Οι Νιφάδες Βρώμης Fytro περιέχουν ανά μερίδα (40 γρ.) 1,5 γρ. διαλυτών φυτικών ινών Β-γλυκάνης που αντιστοιχούν στο 50% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης (3 γρ.). Οι Β-γλυκάνες συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, μέσα στo πλαίσιο μίας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.Συνδυάστε λοιπόν, καθημερινά, τις Νιφάδες Βρώμης Fytro σε όλα τα γεύματά σας για σύγχρονη, υγιεινή διατροφή!

*Οι γενικές πληροφορίες για τη διατροφική αξία των τροφίμων βασίστηκαν στην επίσημη βάση ανάλυσης τροφίμων του USDA (United States Department of Agriculture Food Composition Databases).