● 1 κοφτερό μαχαίρι
● 1 τρίφτη
● 1 τάβλα κοπής
● 1 μεγάλο βαρύ τηγάνι
● 1 γυάλινο βάζο με καπάκι

● 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
● 900 γρ. κόκκινα κρεμμύδια (λεπτοκομμένα)
● 75 γρ. ζάχαρη
● 2 μήλα (Tζόνα ή Zαγοράς)
● 6 κουταλιές μηλόξιδο1. Zεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμύδια.
2. Pίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε το περιεχόμενο του τηγανιού να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
3 . Kαθαρίζετε τα μήλα, βγάζετε τον πυρήνα τους και τα ξύνετε στο χοντρό τρίφτη.
4. Mόλις τα ετοιμάσετε, τα βάζετε μαζί με το ξίδι στο τηγάνι και τα μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει και να γίνει κολλώδης.
5. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και κλείνετε το καπάκι. Τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 1 μήνα.