Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 200 γρ. σέλινο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. σέσκουλα
  • 2 κουταλιές ρύζι γλασέ
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές άνηθο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά134 θερμίδες η μερίδαΕκτέλεσηΠλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Τα ζεματίζετε και προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνετε σε ένα μπολ το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάτε. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε. Βράζετε για 2-3 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε. Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, C, Κ
  • Φυτικές ίνες
  • Υδατάνθρακες
  • Φλαβονοειδή
  • Φυλλικό οξύ Μαγγάνιο
  • Κάλιο
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Φώσφορο