Υλικά για 2-4 άτομα

  • 300 γρ. γαρίδες
  • 300 γρ. πλιγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 4 μανιτάρια σαμπινιόν
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα υγρή
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Βράζετε ελαφρά τις γαρίδες και τις καθαρίζετε. Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζετε το πλιγούρι σε κρύο νερό για 1 ώρα περίπου.Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τους ρίχνετε λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.Κόβετε το αγγούρι και τις ντομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το σέλινο και το σκόρδο.Στραγγίζετε το πλιγούρι και το τοποθετείτε στη σαλατιέρα.Προσθέτετε πρώτα τα μανιτάρια και ανακατεύετε.Ρίχνετε το σέλινο, το σκόρδο και το αγγούρι και ανακατεύετε.Καθαρίζετε τις γαρίδες, τις κόβετε στη μέση, τις προσθέτετε στη σαλάτα και ανακατεύετε.Συμπληρώνετε τη ντομάτα και ανακατεύετε.Χτυπάτε το λάδι μαζί με το λεμόνι και τη μουστάρδα.Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρετε.