Υλικά (για 6 μερίδες)

* 200 γρ. ρεβίθια
* 200 ml ταχίνι (περίπου 1 κούπα)
* 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
* 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
* 4 κουταλιές ελαιόλαδο
* Πάπρικα
* Αλάτι

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε 3 κούπες ζεστό νερό. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό.

2. Μόλις πάρουν βράση, αφαιρείτε τον αφρό, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν. 

3. Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. 

4. Προσθέτετε το ταχίνι, το λεμόνι, το αλάτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε για λίγο μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Αν είναι πολύ πηχτό, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό. 

5. Πασπαλίζετε με πάπρικα και βάζετε και μερικά ολόκληρα ρεβίθια για γαρνίρισμα.