Υλικά (για 4 άτομα)

5 φλιτζάνια σπανάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
5 φλιτζάνια νερό
2 αυγά
1 κουταλάκι κορν-φλάουρ
1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

1. Βάζετε το νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το σπανάκι, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20΄.

2. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το αυγολέμονο με τον παρακάτω τρόπο: Ξεχωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάτε σε ένα γυάλινο μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα (όχι πολύ σφιχτή) και σε ένα άλλο, μικρό μπολάκι χτυπάτε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το κορν-φλάουρ. Ρίχνετε τους κρόκους στο μπολ με τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά. 

3. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνετε και το ελαιόλαδο και αρχίζετε με μια κουτάλα να προσθέτετε λίγη από τη σούπα στο μπολ με το αυγολέμονο, συνεχίζοντας όμως να το χτυπάτε για να μην κόψει.

4. Τέλος, αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή. 
Σαλάτα σπανάκι