Υλικά (για 4 άτομα)5 φλιτζάνια σπανάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι5 φλιτζάνια νερό2 αυγά1 κουταλάκι κορν-φλάουρ1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού2 κουταλιές ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέριΕκτέλεση 1. Βάζετε το νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το σπανάκι, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20΄.2. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το αυγολέμονο με τον παρακάτω τρόπο: Ξεχωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάτε σε ένα γυάλινο μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα (όχι πολύ σφιχτή) και σε ένα άλλο, μικρό μπολάκι χτυπάτε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το κορν-φλάουρ. Ρίχνετε τους κρόκους στο μπολ με τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά. 3. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνετε και το ελαιόλαδο και αρχίζετε με μια κουτάλα να προσθέτετε λίγη από τη σούπα στο μπολ με το αυγολέμονο, συνεχίζοντας όμως να το χτυπάτε για να μην κόψει.4. Τέλος, αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή. Σαλάτα σπανάκι