Κρέμα μήλου 

Υλικά (για 8 μερίδες)
750 ml φρέσκο γάλα πλήρες
5 κουταλιές κορν φλάουρ
12 κουταλιές ζάχαρη
3 κόκκινα μήλα 
2 κρόκοι αβγών
Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση 
1. Καθαρίζετε τα 2 από τα 3 μήλα, τα τρίβετε από τη χονδρή πλευρά του τρίφτη, τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 3 κουταλιές ζάχαρη και τα σοτάρετε μέχρι να καραμελώσουν. Καθαρίζετε και το άλλο μήλο το οποίο κόβετε σε λεπτές φέτες, τις οποίες επίσης καραμελώνετε με τον ίδιο τρόπο και άλλες 3 κουταλιές ζάχαρη.

2. Κρατάτε ένα φλιτζάνι γάλα και βάζετε το υπόλοιπο να ζεσταθεί στη φωτιά. Μέσα στο κρύο γάλα που κρατήσατε διαλύετε το κορν φλάουρ.

3. Προσθέτετε στο γάλα τη ζάχαρη και ρίχνετε και το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. 

4. Στο μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών πολύ καλά και μόλις κατεβάσετε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνετε τους κρόκους σιγά-σιγά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσουν την κρέμα. Βάζετε την κρέμα ξανά στη φωτιά μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια, προσθέτετε και το τριμμένο καραμελωμένο μήλο και ανακατεύετε ξανά απαλά.

5. Σερβίρετε την κρέμα σε ατομικά μπολάκια και γαρνίρετε με λεπτές φέτες καραμελωμένου μήλου.

Κρέμα καραμελέ με πορτοκάλι 

Υλικά (για 6 μερίδες)
500 ml φρέσκο γάλα πλήρες 
100 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
Για την καραμέλα
150 γρ. ζάχαρη
50 ml νερό
Χυμός από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το γάλα. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκάλι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Δεν ανακατεύετε γιατί θα σβολιάσει. 

3. Κατεβάζετε από τη φωτιά την καραμέλα και μοιράζετε 6 ατομικά μπολάκια.

4. Μοιράζετε το μείγμα της κρέμας στα μπολάκια και τα βάζετε σε βαθύ ταψί. 

5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150οC. Ρίχνετε νερό στο ταψί, τόσο που να φτάνει ως τη μέση των μπολ και ψήνετε για 40΄. 

Κρεμ μπριλέ βανίλια

Υλικά
(για 8 μερίδες)
500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
500 ml φρέσκο γάλα πλήρες 
5 κρόκοι αβγών
1 φασολάκι βανίλια 
½ φλιτζάνι ζάχαρη 
Μαύρη ζάχαρη για την επιφάνεια 

Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια, την οποία έχετε χαράξει κατά μήκος. Φροντίζετε το μείγμα να ζεσταθεί καλά, αλλά να μη βράσει. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.

2. Αφαιρείτε τη βανίλια από τη ζεστή κρέμα και ξύνετε το φασόλι της για να βγουν τα μαύρα σποράκια της.  

3. Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τους χτυπάτε με τη ζάχαρη. Σιγά-σιγά καθώς τους χτυπάτε προσθέτετε και το ζεστό μείγμα της κρέμας. 

4. Μοιράζετε το μείγμα σε 8 πυρίμαχα μπολάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί με ζεστό νερό που φτάνει περίπου στο μέσο των μπολ. 

5. Ψήνετε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να πήξουν.

6. Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζετε να ψήνετε στο γκριλ με απόσταση γύρω στα 8 εκ. από την επιφάνεια της φωτιάς.   

Κρέμα μπισκότου

Υλικά
(για 8 μερίδες) 
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες 
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. κορν φλάουρ
Ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη
12 μπισκότα βουτύρου 

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, με 200 γρ. από το γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε το μείγμα με τα αβγά και το ρίχνετε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. 

3. Θρυμματίζετε 4 μπισκότα βουτύρου και τα μοιράζετε σε 8 μπολάκια. Από πάνω μοιράζετε τη ζεστή κρέμα. 

4. Βάζετε τις κρέμες στο ψυγείο να κρυώσουν για 1 με 2 ώρες και τις σερβίρετε με ένα μπισκότο στην επιφάνειά τους.