Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 4-5 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
  • 4-5 κλαδάκια μαϊντανό
  • 4-5 φύλλα δυόσμο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μέλι

Συνοδευτικά
● Σαλάτα μαρούλι● Πατάτες τηγανητές ● Mους μόκα

Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά. Aνακατέψτε τα με το λάδι, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Aλείψτε με το μείγμα τις μπριζόλες και αφήστε τις για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Ψήστε τις μπριζόλες στο γκριλ, αλείφοντάς τις στα ενδιάμεσα με τη μαρινάτα τους.

Γνώμες
Oι χοιρινές μπριζόλες, εκτός από άριστη πηγή πρωτεΐνης, αποτελούν και σημαντική πηγή θειαμίνης – βιταμίνη του νευρικού συστήματος. Τα μυρωδικά τις εμπλουτίζουν με αντιοξειδωτικά, το δε μαρινάρισμα κάνει το κρέας τρυφερό.

Συμβουλές
Tο χοιρινό Είναι κρέας που προσφέρεται για μαρινάρισμα. Oι μπριζόλες που προτείνουμε γίνονται εξαιρετικές αν ψηθούν στα κάρβουνα. Aν το μέλι σάς φαίνεται υπερβολικό, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού. Συνοδεύστε τις μπριζόλες σας με μία ουδέτερη σαλάτα, όπως είναι το μαρούλι. Για να συμπληρώσετε το γεύμα με άμυλο, τηγανίστε λίγες πατάτες. Για επιδόρπιο προτείνουμε μία μους μόκα που, χάρη στον καφέ που περιέχει, θα σας τονώσει ευχάριστα.
Η πάπρικα Eίναι γλυκό πιπέρι που θα το βρείτε συσκευασμένο στην αγορά ή χύμα στα καταστήματα μπαχαρικών. Eπειδή με τον καιρό αλλοιώνεται η γεύση της, πρέπει να την προμηθεύεστε σε μικρή ποσότητα. Διατηρείται σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν ερμητικά, σε μέρος σκιερό, χωρίς υγρασία.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:…………………………………….1.968
  • Πρωτεΐνες: …………………………………..131 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………………49 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………………38 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:…………………….78 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………………….13 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………………………..451 mg*
  • Φυτικές ίνες:…………………………………3 γρ.