Υλικά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αραβοσίτου (κορν φλάουερ)
  • 2 ½ φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε βάζοντας την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε για να μη σβολιάσει η κρέμα. Όταν βράσει, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε την κρέμα σε μπολ. Πασπαλίζουμε από πάνω χοντροκομμένη μαύρη ζάχαρη και στολίζουμε με το ξύσμα από το λεμόνι.

Συμβουλές
● Η κρέμα αυτή είναι ιδανικό επιδόρπιο για την ολοκλήρωση ενός γεύματος κρεατοφαγίας, γιατί το λεμόνι βοηθά στη διάλυση των λιπών.
● Η κρέμα λεμονιού, χωρίς να είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, αποτελεί μια γλυκιά επιλογή με λίγες θερμίδες που μπορεί να ακολουθήσει τα θερμιδογόνα γεύματα του πασχαλινού τραπεζιού.