Είναι αλήθεια. Ποτέ δεν μου άρεσε να γυμνάζομαι -και κυρίως να τρέχω- μόνη μου. Αντικατέστησα άπειρες φορές το τρέξιμο στο γήπεδο της γειτονιάς με ταινία στον καναπέ, επειδή η κολλητή μου δεν μπορούσε. Και άλλες τόσες το έκανε εκείνη, όταν βρισκόταν στην αντίστοιχη θέση. Τελικά, μάλλον έχει νόημα το μότο «Πιο δυνατές. Μαζί.». Και πιο γρήγορες μαζί και πιο fit, τουλάχιστον για όσους δεν είναι απολύτως πειθαρχημένοι, όπως εγώ.

Το ραντεβού ήταν τη Δευτέρα στις έξι το απόγευμα. Στο κατάστημα της Nike στην Ερμού. Για να τρέξουμε. Και να κάνουμε προπόνηση. Και κυρίως να γνωριστούμε μεταξύ μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δημιουργήθηκε το Nike+ Athens, η νέα πλατφόρμα, κάτω από την οποία βρίσκεται ήδη το Nike+ Run Club. Στόχος της να κάνει το τρέξιμο και την προπόνηση μια ευχάριστη συνήθεια μέσω προγραμμάτων αποκλειστικά για γυναίκες. Με σημείο εκκίνησης τη σελίδα του Nike+ Athens, γυναίκες που θέλουν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, να τονώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να ξεπεράσουν τα όρια τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν μέλη του Nike+ Athens Club.

Σύντομα, λοιπόν, μαζευτήκαμε 50 περίπου γυναίκες και τρέξαμε μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή μέσα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Χαιρετήσαμε τουρίστες, προσπεράσαμε μηχανάκια και με θέα τα γκράφιτι απέναντι από την Τεχνόπολη κάναμε διατάσεις. Όλες μαζί.

Επόμενος σταθμός ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να ανακαλύψουμε την εμπειρία του Nike+ Training Club κάνοντας προπόνηση με δύο trainers της Nike. Και όταν λέμε προπόνηση, εννοούμε σκληρή προπόνηση. Με push-ups και κοιλιακούς και καθίσματα και άντε πάλι από την αρχή. Ευτυχώς, η παρέα μού έδινε το κίνητρο για να μη σταματήσω.

Ιδρωμένες, με γλουτούς που «καίνε», είδαμε την καινούργια καλοκαιρινή συλλογή της Nike για το 2015, η οποία έχει τα πάντα. Από πανάλαφρα παπούτσια και κολάν για τρέξιμο ή προπόνηση, που τελικά καταλήγεις να τα φοράς όλη μέρα, μέχρι σακίδια και τζάκετ που αρνείσαι να τα αποχωριστείς ακόμα και στο γραφείο.

Πριν φύγουμε, γνωρίσαμε το Bra Fitting. Την καινούργια υπηρεσία, που υπάρχει ήδη στα καταστήματα της Nike στην Ερμού και τη Γλυφάδα και κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να βρει το κατάλληλο αθλητικό μπουστάκι για τη δική της αθλητική δραστηριότητα (π.χ. ελαφριά στήριξη για πιλάτες ή έντονη στήριξη για τρέξιμο).

Στην έξοδο μας περίμενε μια έκπληξη! Ένα τσαντάκι με όλα τα απαραίτητα για την επόμενη προπόνησή μας: ένα τσαντάκι με σημειωματάριο και στυλό (για να σημειώνουμε τις προπονητικές μας επιτυχίες), λαστιχάκια (για να μη φωνάζουμε η μία στην άλλη: «Έχεις ένα λαστιχάκι;»!) και lip gloss (για τα ξηρά από τον ήλιο χείλη). Το μήνυμα που το συνόδευε ήταν: «Πιο δυνατές. Μαζί.». Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook.com/NikeRunningGreece για ακόμα περισσότερα νέα του Nike+ Athens και δηλώστε και εσείς συμμετοχή στην επόμενη προπόνηση: nike.com/events-registration/series?id=1609&days=-1