Το γνωστότερο φαράγγι του κόσμου, λοιπόν, το Grand Canyon, θεωρείται ένα από τα θαύματα της φύσης και είναι από τα μέρη που ΠΡΕΠΕΙ κανείς να δει, αν επισκεφτεί το κομμάτι αυτό της πολιτείας της Αριζόνα.

Μάλιστα, το 1919 ανακηρύχθηκε «Εθνικός Δρυμός» των Η.Π.Α. και το 1979 «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» από την UNESCO. Γιατί, όμως, όλα αυτά; Ο πρώτος λόγος είναι προφανής, και δεν είναι άλλος από το εξωπραγματικό μέγεθός του, αφού το φαράγγι φτάνει σε μήκος τα 446χλμ, σε πλάτος τα 29χλμ και σε βάθος τα 1,6χλμ. Ο δεύτερος λόγος είναι η μεγάλη επιστημονική σημασία του συγκεκριμένου φαραγγιού, το οποίο δημιούργησε η διαβρωτική δύναμη των νερών του ποταμού Colorado.

Ωστόσο, ένας λιγότερο γνωστός λόγος -σε όσους δεν το έχουν επισκεφτεί- είναι τα χρώματά του, ναι τα χρώματα που στολίζουν τους βράχους του. Αποχρώσεις του κίτρινου, του κόκκινου, του μοβ, του πράσινου, του καφέ, ξεχύνονται μπροστά στα μάτια σας, χάρη στα διαφορετικά πετρώματα (όπως π.χ. γρανίτης, σχιστόλιθοι, ασβεστόλιθοι), τα οποία έχουν εκτεθεί στη διάρκεια των εκατομμυρίων ετών ιστορίας του φαραγγιού.

Αν ποτέ βρεθείτε σε αυτήν την περιοχή, επισκεφτείτε το Μεγάλο Φαράγγι –που σε τόσες ταινίες έχει υμνηθεί-, απαθανατίστε τα χρώματα και το μεγαλείο του και στείλτε και σε εμάς μια φωτογραφία.