Έναν νέο και πρωτότυπο τρόπο για να επισημάνουν την τεράστια σημασία της ανακύκλωσης σκέφτηκαν οι σχεδιαστές ρούχων της βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων Debenhams: έφτιαξαν ένα γυναικείο κοστούμι από… 50 πλαστικά μπουκάλια!

Η διαδικασία δημιουργίας των οικολογικών ρούχων νέας γενιάς διήρκεσε συνολικά 12 μήνες και πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια. Αρχικά, τα μπουκάλια εστάλησαν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ταϊβάν όπου τεμαχίστηκαν και πολτοποιήθηκαν.

Το μείγμα που προέκυψε, υποβλήθηκε, στη συνέχεια, σε μια ειδική επεξεργασία από την οποία παράχθηκε το πολυεστερικό νήμα που χρησιμοποίησαν οι σχεδιαστές της αλυσίδας για το ράψιμο του κοστουμιού.

Το κόστος του «πράσινου» συνόλου, το οποίο είναι διαθέσιμο σε μεγέθη 10-22, φτάνει μόλις τα 65 ευρώ (σακάκι, παντελόνι), γεγονός που η εταιρεία θεωρεί πολύ σημαντικό.

«Είμαστε περήφανοι για τη δημιουργία μας καθώς είναι μέσα στη μόδα και, παράλληλα, είναι φιλική προς το περιβάλλον, χωρίς να στοιχίζει ακριβά», δηλώνει χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος της αλυσίδας κ. Έλενα Αντωνίου.

«Εάν τα οικολογικά ρούχα αποδειχθούν δημοφιλή, τότε δεν αποκλείεται να δημιουργήσουμε και σειρά και για τους άνδρες», συμπληρώνει.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς να κάνετε την μπουγάδα σας οικολογικά
http://www.vita.gr/html/ent/448/ent.2448.asp

Xρώματα. Πώς να επιλέξετε πιο οικολογικά
http://www.vita.gr/html/ent/486/ent.2486.asp

Oικολογικά κεριά από τα χέρια σας
http://www.vita.gr/html/ent/415/ent.2415.asp