Ομορφιά με τη δύναμη της θάλασσας

Οι μέρες που περνάμε δίπλα στη θάλασσα επηρεάζουν με πολλούς τρόπους το σώμα και την ψυχή. Δεν είναι μόνο το κολύμπι και οι περίπατοι στην ακρογιαλιά, αλλά κυρίως τα ενεργά συστατικά του θαλασσινού νερού, που δρουν ευεργετικά πάνω μας. Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, που βρίσκονται σε αφθονία στη θάλασσα και στα φύκια, αξιοποιούνται στις εφαρμογές της θαλασσοθεραπείας. Ωστόσο, η επιστήμη εξελίσσεται και η κοσμητολογία σήμερα επιστρατεύει πάνω από 20.000 ποικιλίες φυκιών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε τεχνικές για την περιποίηση προσώπου και σώματος. Ανάλογα με τις ξεχωριστές ιαματικές ιδιότητες του καθενός και τα συγκεκριμένα οφέλη που χαρίζουν, σχε­διάζονται και οι καινούργιες πρωτοποριακές υπηρεσίες των spa. Τις απολαμβάνουμε σε πολυτελή ξενοδοχεία που βρίσκονται στα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας.

Απέραντο γαλάζιο
Με πανοραμική θέα στην παραλία της Ελιάς, θυμίζει τυπικό μυκονιάτικο χωριό, αλλά διαφέρει σε μία σημαντική λεπτομέρεια: Διαθέτει τις πιο προχωρημένες ανέσεις. Το «Royal Myconian», μέλος των «Leading Hotels of the World», έχει κατακτήσει μία διακεκριμένη θέση στην υψηλή κοινωνία του νησιού. Απολαύστε το τζακούζι στο μαρμάρινο μπάνιο, το 24ωρο room service, τα απαλά μπουρνούζια και τα προϊόντα περιποίησης που προσφέρονται στο δωμάτιο.
Το spa Πάνω από το βαθύ μπλε του Αι­γαίου, ξαπλώνουμε στο «St. Barth Spa» και απολαμβάνουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες ομορφιάς. Το πρόγραμμα της θαλασσοθεραπείας περιλαμβάνει παραμονή σε 4 πισίνες με εμπλουτισμένο θαλασσινό νερό, το οποίο έχει διαφορετική θερμοκρασία και περιεκτικότητα σε άλατα σε καθεμία από αυτές. Πέρα από τα οφέλη του για το δέρμα, η θεραπευτική του δράση συστήνεται για τις αρθρίτιδες, την οστεοπόρωση, τους πόνους στην πλάτη και την κατακράτηση υγρών. Η θεραπεία διαρκεί 90 λεπτά και κοστίζει 80€. Διαμονή: Από 150€ (τηλ.: 22890-79.500, site: www.royalmyconian.gr).

Υδροτονική θαλασσοθεραπεία
Σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Δυτικής Πελοποννήσου βρίσκεται το «Mandola Rosa», με έκταση 500 στρεμμάτων και αμμουδιά 2 χιλιομέτρων. Η αρχιτεκτονική του θυμίζει παραθαλάσσια έπαυλη. Οι 54 σουίτες και βίλες του διαθέτουν εσωτερική αυλή, σαλόνι, τραπεζαρία, εσωτερικό και εξωτερικό τζάκι, ιδιωτική πισίνα και κήπο με θέα στο Ιόνιο.
Το spa Το «Elixir Thalassotherapy» εκτείνεται σε 4.500 τ.μ., είναι μέλος των «Leading Spas of the World» και διέπεται από το πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας. Δοκιμάζουμε την υδροτονική πισίνα που περιέχει θαλασσινό νερό, το οποίο θερμαίνεται στους 31-33˚ C. Σε αυτή τη θερμοκρασία, οι πόροι του δέρματος επιτρέπουν την εισχώρηση των ιχνοστοιχείων που περιέχονται στο θαλασσινό νερό. Τα ιχνοστοιχεία αναζωογονούν τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση και σύσφιγξη των ιστών. Οι τιμές των θεραπειών ξεκινούν από 70€. Διαμονή: Από 250€ (τηλ.: 26230-64.400, site: www.grecotel.gr).

«Almyra», η γεύση της θάλασσας
Οι σουίτες του έχουν βεράντες που βρέχονται από το κύμα και φωτίζονται με σειρές από κεράκια τις νύχτες. Το πρώτο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Πάφου, που άνοιξε τις πόρτες του το 1972, άλλαξε αισθητική και τώρα πια είναι μέλος των «Design Hotels». Μινιμαλισμός, λιτές γραμμές, απέριττη αισθητική. Με όνομα που θυμίζει τη γεύση της θάλασσας, το «Almyra» είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας των διάσημων «Anassa» και «Αnnabelle».
Το Spa Το «Almyraspa» είναι ένα παράδεισος ολιστικών θεραπειών με εσωτερική και εξωτερική πισίνα, βεράντα για γιόγκα, σάουνα, χαμάμ και δωμάτια θαλασσοθεραπείας όλων των ειδών. Για τις θεραπείες χρησιμο­ποιούνται τα καλλυντικά της εταιρείας Just Pure (με φρέσκα φυτικά εκχυλίσματα ψυχρής εκχύλισης, από οργανικές καλλιέργειες, τα οποία παράγονται ανάλογα με τις φάσεις του φεγγαριού) και της Osea (με θαλάσσια εκχυλίσματα, συνδυασμένα με αιθέρια έλαια οργανικής καλλιέργειας). Διαλέγουμε την «Almyra Taste of the Sea», μια θαλάσσια ιεροτελεστία με φύκια και άλατα, που αρχικά απολεπίζουν και τροφοδοτούν με ιχνοστοιχεία το δέρμα. Στη συνέχεια, το σώμα τυλίγεται με μάσκα από κόκκινα φύκια, που βοηθούν την αποτοξίνωση. Η ιεροτελεστία ολοκληρώνεται με περιποίηση προσώπου που μεταφέρει οξυγόνο. Διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά και κοστίζει 190€. Διαμονή: Από 250€ (τηλ.: 00357-26-933.550, site: www.almyra.com).

Αποτοξίνωση με θαλασσινά ιχνοστοιχεία
Τυλιγμένο στην οργιώδη βλάστηση του πευκοδάσους, με τα τιρκουάζ νερά στις όχθες του, το «Danai Beach Resort» στη Νικήτη της Χαλκιδικής είναι ένα ξενοδοχείο με πολυτέλεια ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι το μοναδικό μέλος των «Leading Hotels of the World» στη Βόρεια Ελλάδα. Η διακόσμησή του, με κλασική βάση και έθνικ πινελιές, δημιουργεί ένα περιβάλλον με ερωτική ατμόσφαιρα.
Το Spa Το «St. Barth Spa» έχει ανατολίτικη ατμόσφαιρα που μας ταξιδεύει στο Μαρακές. Παραδινόμαστε στη λασποθεραπεία, η οποία τονώνει το δέρμα χάρη στα ιχνοστοιχεία που περιέχει η λάσπη της θάλασσας. Το μείγμα στεγνώνει πάνω μας, προάγοντας την αποτοξίνωση. Τα βότανα, σε συνδυασμό με τα αιθέρια έλαια χαμομηλιού, βοη­θούν στην ευεξία και τη χαλάρωση. Ακόμα και μετά από μέρες, θα αισθάνεστε την αναζωογονητική επίδραση της θεραπείας. Διαμονή: Από 350€ (τηλ.: 23750-22.310, site: www.dbr.gr).

Λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα
Στη νοτιοανατολική «μύτη» της Ρόδου, εκεί όπου η θάλασσα του Αιγαίου θυμίζει τον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται το «Lindian Village». Μονοχρωμίες με ασυνήθιστα χρώματα, όπως το κίτρινο και το λάιμ, έντονα εμπριμέ και έθνικ λεπτομέρειες δημιουργούν ένα σοφιστικέ περιβάλλον.
Το Spa Οι τοξίνες που εμποδίζουν τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος απομακρύνονται με «Θεραπεία αποτοξίνωσης». Αρχικά, το σώμα βουρτσίζεται με στεγνή βούρτσα για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και στη συνέχεια τυλίγεται με λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα, η οποία είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία. Διαρκεί 60 λεπτά και κοστίζει 80€. Για να χαλαρώσουμε και να βοηθήσουμε στη σωστή ροή της ενέργειας στο σώμα, παραδινόμαστε στο «Μασάζ με ζεστές πέτρες». Η θερμότητα από τις ζεστές πέτρες χαλαρώνει τους μυς και μεταφέρει περισσότερο αίμα και οξυγόνο στα κύτταρα, φτάνοντας βαθύτερα από ένα απλό μασάζ. Η αυξημένη αιμάτωση βελτιώνει την υφή και την εικόνα του δέρματος. Η θεραπεία με ζεστές πέτρες, επίσης, αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος, γεγονός που διευκολύνει τη χαλάρωση και βοηθά στην αποβολή τοξινών μέσω του ιδρώτα. Διαρκεί 90 λεπτά και κοστίζει 150€. Διαμονή: Από 150€ (τηλ.: 22440-35.900, site: www.lindianvillage.gr).

VIP θεραπείες
Στις όχθες του Κόλπου του Μιραμπέλου, κοντά στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, έχουν χτιστεί μερικά από τα πιο όμορφα και πολυτελή ξενοδοχεία της Μεσογείου. Το «Elounda Bay Palace», μέλος των «Leading Hotels of the World», συγκεντρώνει όλα όσα αγαπάμε στη ζωή: προχωρημένη αισθητική, ηρεμία, υψηλή γαστρονομία, μικρές απομονωμένες παραλίες και άπλετη θέα στη θάλασσα.
Το Spa Για να εξασφαλίσει την τελευταία λέξη της κοσμητικής ιατρικής στους VIP πελάτες, το Κέντρο Ομορφιάς εφαρμόζει τις τεχνικές της διάσημης εταιρείας «Thalaspa Chenot». Έτσι, η δύναμη της θαλασσοθεραπείας συνδυάζεται με τις αρχές της κινεζικής ιατρικής για την αποκατάσταση της ροής της ενέργειας στο σώμα. Οι μέθοδοι προσαρμόζονται με ακρίβεια στις ανάγκες του θεραπευομένου, με στόχο να ικανοποιήσουν τις εξατομικευμένες ανάγκες. Επιλέγουμε την υδροθεραπεία κατά της κατακράτησης υγρών. Η εναλλαγή της θερμοκρασίας και της πίεσης του νερού κατά τη διάρκεια της θεραπείας έχει ευεργετική δράση στα προβλήματα της καρδιάς και του κυκλοφορικού, εναντίον του στρες, στα αρθριτικά και σε κάθε προσπάθεια αποτοξίνωσης. Οι τιμές ξεκινούν από 40€. Διαμονή: Από 250€ (τηλ.: 28410-67.000, site: www.eloundabay.gr).

Με θέα στην απεραντοσύνη του Αιγαίου
Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Αιγαίου, στην Αγία Άννα της Εύβοιας, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο-έκπληξη. Η πολυτέλεια και η υψηλή αισθητική τού «Thalatta Seaside Hotel» θέτουν νέα στάνταρ στις απαιτήσεις μας από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ανάμεσα στο καταπράσινο δάσος και την κρυστάλλινη θάλασσα, βρίσκουμε ένα καταφύγιο ξεκούρασης και χαλάρωσης. Σε κάθε σημείο του, από το κρεβάτι μέχρι την πισίνα και τη βεράντα του πρωινού, απολαμβάνουμε τη θέα στην απεραντοσύνη του Αιγαίου.
Το Spa Η δύναμη της θάλασσας αξιοποιείται και στο Κέντρο Ομορφιάς του ξενοδοχείου. Ευφάνταστα πίλινγκ, τροπικές μάσκες και πρωτόγνωρες θεραπείες ενθουσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς. Η «σπεσιαλιτέ» είναι το μασάζ που περιορίζει την κατακράτηση υγρών, απομακρύνει τις τοξίνες και ανακουφίζει τους κουρασμένους μυς. Ακολουθείται από επάλειψη με αλόη βέρα, που διατηρεί τη δροσερή αίσθηση. Για την ευαίσθητη επιδερμίδα προτείνεται απολέπιση με ένα μείγμα από μπαχάρια και αιθέρια έλαια. Απόλυτη ενυδάτωση επιτυγχάνει η μάσκα σώματος με θρεπτικά συστατικά που τρέφουν το δέρμα και του χαρίζουν βελούδινη υφή. Οι τιμές για τις θεραπείες ξεκινούν από 30€. Διαμονή: Από 80€ (τηλ.: 22270-97.397, site: www.thalattahotel.gr).

Απολαύσεις με πολύτιμα συστατικά και χαβιάρι
Μερικές φορές η απόδραση, η χαλάρωση και η πολυτέλεια είναι πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε. Τόσο κοντά όσο το Ξυλόκαστρο. Το «Le Convivial Suites & Spa» διαθέτει 12 πολυτελείς σουίτες κοντά στη θάλασσα, διακοσμημένες με σπάνιες αντίκες και με έπιπλα που έχουν σκαλιστεί και ζωγραφιστεί στο χέρι. Με την ίδια πολυσυλλεκτική αισθητική μάς υποδέχεται και το Κέντρο Ομορφιάς, για να ολοκληρώσει την απόλαυση.
Το Spa Περιποιούμαστε το σώμα και την ομορφιά μας όπως οι νύφες στην Άπω Ανατολή. Αιθέρια έλαια, ροδοπέταλα, σοκολατένιες μάσκες σώματος, κουρκουμάς, σανδαλόξυλο και γιαούρτι. Απολαμβάνουμε πριβέ αρωματικό χαμάμ, μασάζ από τα μαγικά χέρια των ινδονήσιων θεραπευτών και μπάνια με σαμπάνια. Για την περιποίηση του προσώπου, επιλέγουμε την αντιγηραντική θεραπεία με το χαβιάρι, γιατί μεταφέρει στο δέρμα τα πολύτιμα ενεργά συστατικά από τα βάθη των ωκεανών. Συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Heaven and Earth» μαζί με μπαλινέζικο μασάζ στο κεφάλι και τεχνικές ρεφλεξολογίας στα άκρα. Κοστίζει 130€. Διαμονή: Από 120€ (τηλ.: 27430-29.103, site: www.leconvivial.com). ●