Σύμφωνα με αυτόν, ανάμεσα σε πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο, τα οποία ορίζονται ως κύρια γεύματα, θα πρέπει να υπάρχουν δύο ενδιάμεσα μίνι γεύματα (το δεκατιανό και το απογευματινό), ώστε ο οργανισμός να μην νιώθει εξάντληση και να έχει ανά πάσα στιγμή την απαραίτητη ενέργεια που θα του επιτρέψει να λειτουργήσει σωστά.

Δεν είναι για… χόρταση!

Ο ρόλος των σνακ είναι σημαντικός για τη διατροφή μας, δεν παύει όμως να είναι επικουρικός. Σε καμία περίπτωση το τσιμπολόγημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει τα κύρια γεύματα.

3 βασικοί κανόνες για τα σνακ

1. Τα σνακ δεν αντικαθιστούν τα γεύματα.
Ένα σνακ είναι συνήθως μικρό σε ποσότητα και μονοδιάστατο από διατροφική άποψη. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατό να περιέχει το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

2. Το σνακ είναι χρήσιμο για τον οργανισμό εάν ανάμεσα σε δύο κύρια γεύματα μεσολαβούν περισσότερες από 4 ώρες.
Ιδιαίτερα αν θέλουμε να ελέγχουμε το βάρος μας, μπορούμε να εκμεταλλευθούμε το σνακ, για να μη φτάσουμε πολύ πεινασμένοι στο μεσημεριανό ή το δείπνο.

3. Λέμε «ναι» στην ποικιλία.
Επιλέγουμε διαφορετικά σνακ μέσα στην εβδομάδα και προτιμάμε να εναλλάσσουμε το γλυκό με το αλμυρό, προσφέροντας στον οργανισμό μας ευρεία γκάμα τροφών και επομένως θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την καλή υγεία και ευεξία μας.

ΙΔΕΕΣ

Για αλμυρά σνακ
2 Cream Crackers ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με κατίκι Δομοκού
1 φέτα ψωμί με 1 φέτα τυρί για τοστ και 1 φέτα γαλοπούλα βραστή
1 κριτσίνι με ελιές
Στικς λαχανικών (καρότο, αγγούρι, σέλερι, κ.λπ.)

Για γλυκά σνακ
1 κεσεδάκι γιαούρτι με ξηρούς καρπούς (ανάλατους) και 1 κουταλάκι μέλι
3-4 μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με Σύκο
1 φρούτο εποχής
1 ζελέ