Οι διάσημες κάνουν τα πάντα για να δείχνουν πάντα φρέσκες και λαμπερές και να κερδίζουν τις εντυπώσεις με κάθε τους εμφάνιση. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ξεχωριστά καλοκαιρινά μυστικά τους σε ό,τι αφορά τη διατροφή, τη γυμναστική, την περιποίηση σώματος και τις στυλιστικές τους επιλογές και σας τα παρουσιάζουμε. Πού ξέρετε; Μπορεί να πάρουμε και εμείς λίγη από την αστερόσκονή τους.

Diet tips

Το καλοκαίρι και οι διακοπές δεν αφήνουν μόνο καλές αναμνήσεις. Μπορεί να μας αφήσουν και αρκετά περιττά κιλά, αν δεν προσέξουμε. Ας δούμε, λοιπόν, τι κάνουν οι celebrities και δεν πέφτουν σε διατροφικές παγίδες.

* Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Kate Perry για τα κύρια γεύματά της επιλέγει πιάτα με μανιτάρια. «Τα μανιτάρια κάνουν θαύματα. Είναι νόστιμα, θρεπτικά, σε χορταίνουν και δεν σε φορτώνουν με περιττές θερμίδες. Είναι ιδανική επιλογή ακόμη και για όσους δεν αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα», δηλώνει το είδωλο της ποπ.

* Τη δίαιτα των… χρωμάτων ακολουθεί η Christina Aguilera. Η 36χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια τρώει κάθε μέρα λαχανικά και φρούτα που έχουν το ίδιο χρώμα, γεμίζοντας την εβδομάδα με όλα τα χρώματα: λευκό, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μοβ. Να τι λέει για αυτήν της τη συνήθεια: «Το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα φρούτα και στα λαχανικά, οπότε μου είναι εύκολο να ακολουθήσω αυτό το πλάνο. Με τον τρόπο αυτόν τρώω από όλα τα τρόφιμα και ξεπερνώ τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών που συστήνονται ημερησίως».

* Η έτερη αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyoncé αποκαλύπτει με περηφάνια πως οφείλει τις χυμώδεις καμπύλες της και την αστείρευτη ενέργειά της πάνω στη σκηνή στους αποτοξινωτικούς χυμούς. «Σε ένα ποτήρι με νερό ρίχνω χυμό από ένα λεμόνι, λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζω με πιπέρι καγιέν. Είναι δροσιστικό και υγιεινό ρόφημα», εξηγεί.

* Μια ξεχωριστή διατροφική προτίμηση έχει η Renée Zellweger. Η 48χρονη αμερικανίδα ηθοποιός αποκαλύπτει τη λαχτάρα της να τρώει παγάκια. «Είναι δροσιστικά και το σπουδαιότερο μου κόβουν την πείνα», δηλώνει.

Fitness tips

Ζηλεύετε τα σώματα των διασήμων κυριών με τη μέση-δαχτυλίδι, τα σφριγηλά χέρια, τους σμιλεμένους κοιλιακούς και τα καλλίγραμμα πόδια; Μα τι κάνουν και είναι πάντα αδύνατες και χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας; Το μυστικό είναι η εντατική γυμναστική, με τη διαφορά ότι το καλοκαίρι οι περισσότερες ακολουθούν πιο εναλλακτικές επιλογές.

* Η πολυτάλαντη Kimberley Walsh, η οποία κάνει καριέρα στο τραγούδι, στην υποκριτική και στην παρουσίαση εκπομπών, αποκαλύπτει ότι χρωστάει τις σέξι καμπύλες της στον χορό. «Ξεπεράστε κάθε συστολή και χορέψτε. Αν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά και να αποκτήσετε σφιχτό και γυμνασμένο κορμί, δοκιμάστε το! Θα μεταμορφωθείτε. Ο χορός είναι η πιο ευχάριστη γυμναστική», δηλώνει η 35χρονη Αμερικανίδα.

* Η αμερικανίδα ηθοποιός Reese Witherspoon λατρεύει τη φύση και ειδικά το υγρό στοιχείο και κάθε καλοκαίρι το… ρίχνει στα θαλάσσια σπορ. «Είναι συναρπαστικά τα σπορ στο νερό. Μου αρέσει να κάνω κανό, θαλάσσιο ποδήλατο και φυσικά να κολυμπάω. Η άσκηση στο νερό είναι η καλύτερη γυμναστική για το σώμα», δηλώνει η Witherspoon, μητέρα τριών παιδιών. Όταν δεν θέλει να βουτήξει στο νερό, κάνει χαλαρό τζόγκινγκ στην αμμουδιά με τον αγαπημένο της ή γιόγκα υπό την καθοδήγηση του προσωπικού της γυμναστή Michael George.

* Για τη βασίλισσα της υγιεινής ζωής Gwyneth Paltrow το μυστικό για την καλλίγραμμη σιλουέτα της δεν είναι άλλο από τη γυμναστική. Η 45χρονη αμερικανίδα ηθοποιός, γνωστή για τις εκδόσεις των βιβλίων της με συνταγές μαγειρικής και συμβουλές υγείας και ευεξίας, εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να κάνει γυμναστική. «Εκτός από τις δύο ώρες έντονης άσκησης που κάνω καθημερινά, το καλοκαίρι βγαίνω για τρέξιμο στην εξοχή. Με έχει σώσει το πάρκο κοντά στο σπίτι μου», παραδέχεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Beauty tips

Μπορεί το καλοκαίρι να έχουμε περισσότερο χρόνο να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας, θα πρέπει ωστόσο να έχουμε κατά νου ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες. Ο ήλιος, το θαλασσινό νερό, η άμμος, η ζέστη καθιστούν ιδιαίτερα αναγκαία τη σχολαστική περιποίηση και αυτό το ξέρουν καλά οι σταρ.

* Για τον «άγγελο» της Victoria’s Secret, την 34χρονη Miranda Kerr, το πολυτιμότερο καλλυντικό του καλοκαιριού είναι το λάδι καρύδας. «Το χρησιμοποιώ ως ενυδατική λοσιόν μετά την ηλιοθεραπεία και τα βράδια πριν ξαπλώσω περνάω τις άκρες των μαλλιών. Τα κάνει απαλά και την άλλη μέρα μοσχοβολούν», λέει το διάσημο μοντέλο. Το δεύτερο μυστικό ομορφιάς της είναι το βάλσαμο χειλιών (lip balm): «Το βάζω στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και δίνει λάμψη». Όσο για τις βλεφαρίδες, συμβουλεύει: «Αποφύγετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Ειδικά το καλοκαίρι, το μακιγιάζ πρέπει να δείχνει φυσικό» και αποκαλύπτει ένα απλό τρικ για να φαίνονται πλούσιες και γυριστές: «Δεν χρησιμοποιώ ψαλίδι βλεφαρίδων. Παίρνω ένα κουτάλι, το ζεσταίνω σε χλιαρό νερό ή ελαφρά με το πιστολάκι και με την καμπύλη προς τα έξω το ακουμπώ προσεκτικά πάνω στις βλεφαρίδες και τις γυρίζω προς τα πάνω».

* Η Catherine Zeta-Jones δίνει έμφαση στην περιποίηση των μαλλιών, τα οποία λούζει με… μπίρα: «Μετά το λούσιμο κάνω απαλό μασάζ με μπίρα από τη ρίζα έως τις άκρες. Τυλίγω τα μαλλιά με μια πλαστική μεμβράνη για 5΄ και μετά τα ξεβγάζω. Τα συστατικά της μπίρας δυναμώνουν τα μαλλιά και παράλληλα τα προστατεύουν από την αφυδάτωση».

* Η Heidi Klum αποδίδει τη λαμπερή επιδερμίδα της στα άλατα μπάνιου Epsom: «Κάθε 2-3 ημέρες γεμίζω την μπανιέρα με χλιαρό νερό, ρίχνω μερικούς μικροκρυστάλλους αλάτων και κάνω αφρόλουτρο. Το ζεστό νερό μαζί με τα άλατα χαλαρώνει, αναζωογονεί και ενυδατώνει σε βάθος.

Stylish tips

Κάθε χρόνο σας πιάνει το ίδιο άγχος… Τι θα φορεθεί φέτος το καλοκαίρι; Ποια είναι η τάση για τα ρούχα και τα αξεσουάρ; Μη σας πιάνει πανικός. Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα στην γκαρνταρόμπα μας. Ακόμη και οι κυρίες του Χόλιγουντ ποντάρουν σε συγκεκριμένα «κομμάτια».

* Σύμφωνα με τις αδελφές Kardashian, τα καλοκαιρινά στοιχεία που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ντουλάπα είναι ένα μάξι φόρεμα και μια παντελόνα. Και εξηγούν γιατί: «Συνδυάζονται με πολλά και διαφορετικά αξεσουάρ και επίσης φοριούνται όλες τις ώρες».

* Η Sienna Miller συμβουλεύει να επενδύσουμε στα σορτσάκια. «Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό ρούχο. Τα προτιμώ σε παστέλ αποχρώσεις, ώστε να αναδεικνύουν το μαύρισμα», δηλώνει η 35χρονη ηθοποιός.

* Η γαλλίδα ηθοποιός Marion Cotillard είναι υπέρ του «mix & match» και συνοδεύει τις καλοκαιρινές εμφανίσεις της με μικρά λευκά τσαντάκια, που είναι το φετίχ της. Να τι λέει σχετικά: «Μου αρέσει να συνδυάζω πράγματα. Νιώθω άνετα είτε φοράω κάτι ακριβό και κομψό είτε κάτι φτηνό και ακραίο».

* Για την πρωταγωνίστρια του «Sex and the City» Sarah Jessica Parker σημασία δεν έχει το ίδιο το ρούχο αλλά η… μυρωδιά του. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ψεκάζει τακτικά με άρωμα τα ρούχα στη ντουλάπα της. «Μου αρέσει να μυρίζω παντού το άρωμά μου. Όταν τελειώνει το άρωμα στο μπουκαλάκι, ξεβιδώνω τον ψεκαστήρα και ρίχνω το υπόλοιπο σε ένα ρούχο ή στις υφασμάτινες κρεμάστρες», αποκαλύπτει η διάσημη ηθοποιός.