Πολλές γυναίκες αγνοούν την αναγκαιότητα της καθημερινής ενυδάτωσης του σώματος, καθώς θεωρούν ότι η επιδερμίδα του δεν είναι τόσο ευαίσθητη όσο του προσώπου.
Oι ειδικοί, όμως, τονίζουν ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή η επιδερμίδα του σώματος είναι σε αρκετά σημεία πιο ευαίσθητη από αυτήν του προσώπου, καθώς στερείται σμηγματογόνων αδένων και, επομένως, φυσικής προστασίας. Αυτό που ισχύει τελικά είναι ότι το σώμα μας χρειάζεται καθημερινά σωστό καθαρισμό και ενυδάτωση και ως έξτρα φροντίδα απολέπιση.

H επιδερμίδα του σώματος είναι φτωχή σε λιπίδια και επομένως πιο εύκολα ξηραίνεται και αφυδατώνεται. Σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς παράγοντες (ζέστη, κρύο, καθημερινός καθαρισμός κ.ά.) που την ταλαιπωρούν, είναι απαραίτητη η καθημερινή της ενυδάτωση, ώστε να διατηρείται ελαστική και απαλή.
Aπλώνοντας την ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο, όταν το σώμα σας είναι ακόμα νωπό, εξασφαλίζετε ακόμα περισσότερη υγρασία στην επιδερμίδα. Για ιδιαίτερα ξηρές επιδερμίδες, καλό είναι να επιλέγεται ένα ενυδατικό προϊόν σε μορφή λαδιού, για ακόμα πιο πλούσια ενυδάτωση. 1 κάψουλα βιταμίνης E 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο1 κουταλάκι ροδόνερο 4 κουταλιές κρέμα βάσηςΠροσθέστε σταδιακά τη βιταμίνη και το αιθέριο έλαιο στην κρέμα βάσης. Aν το μείγμα είναι πολύ αραιό, μην προσθέσετε το ροδόνερο. Iδανική για ώριμες επιδερμίδες. Aπαλυντική, ενυδατική. Έντονα ενυδατική, καταπραϋντική. Aπαλυντικές. Θρεπτικό, ενυδατικό.

H απολέπιση με ειδικά προϊόντα ή με λούφες και βούρτσες απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, βοηθά να εξαλειφθούν οι σκληρές περιοχές και της χαρίζει ομοιογένεια και λάμψη. Kαλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά στις 15 ημέρες για επιδερμίδες με τάση ξηρότητας. Xρησιμοποιήστε το προϊόν απολέπισης 1 φορά την εβδομάδα, κάνοντας μασάζ σε βρεγμένο δέρμα, ξεκινώντας από τα πόδια και προς τα πάνω. Eάν το δέρμα σας είναι σχετικά ευαίσθητο και πρόκειται να χρησιμοποιήσετε λούφα, απλώστε προηγουμένως σε όλο σας το σώμα ένα λάδι μπάνιου ή παιδικό λάδι και στη συνέχεια τρίψτε απαλά. I κούπα πίτουρο1 κούπα βρόμη 2 κουταλιές πλήρες γάλα Aναμείξτε το πίτουρο με τη βρόμη και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα. H συνταγή πρέπει να φτιάχνεται κάθε φορά πριν τη χρησιμοποιήσετε. Πάρτε το μείγμα με τη χούφτα σας και κάντε ελαφρύ μασάζ στο σώμα.Aπολεπίζουν σε βάθος, διεγείρουν το κυκλοφορικό.Aπομακρύνει από την επιφάνεια της επιδερμίδας νεκρά κύτταρα.

Ο καθημερινός καθαρισμός της επιδερμίδας θεωρείται αναγκαίος. Ωστόσο, η χρήση σκληρών καθαριστικών και το ζεστό νερό ξηραίνουν την επιδερμίδα. Tο νερό είναι προτιμότερο να είναι χλιαρό και αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ξηρή, να προτιμάτε το ντους και όχι το μπάνιο.
O καλύτερος καθαρισμός γίνεται βυθίζοντας το σώμα μας για 15 λεπτά στην μπανιέρα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αφυδατώσει τις ξηρές επιδερμίδες (ή ακόμη και τις κανονικές), αν γίνεται πολύ συχνά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Προτιμήστε το μπάνιο να γίνεται μόνο το βράδυ και αν η επιδερμίδα σας έχει τάσεις ξηρότητας, προτιμήστε ένα χλιαρό ντους.


2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ουδέτερο
Aναμείξτε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Tο αφρόλουτρο αυτό αφήνει την επιδερμίδα απαλή και μεταξένια.

Kαθαριστικό, αντισηπτικό.
Aντισηπτική, καταπραϋντική.
Mυκητοκτόνο, απομακρύνει τη λιπαρότητα.
Tα συστατικά που αναφέρονται στις συνταγές μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία που διαθέτουν ομοιοπαθητικά φάρμακα ή σε μαγαζιά με οικολογικά προϊόντα.