Μια καινοτόμος τεχνική λίφτινγκ με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων αναμένεται να υποκαταστήσει εν μέρει τις πλαστικές επεμβάσεις.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στον τομέα αυτό, καθώς η νέα τεχνική αναμένεται να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής» εξηγεί ο βρετανός πλαστικός χειρουργός δρ. Άαμερ Καν από την κλινική Harley Street Medical Skin Clinic, που εφαρμόζει τη συγκεκριμένη μέθοδο.

«Με τη χρήση των βλαστικών κυττάρων του ίδιου του οργανισμού, μπορούμε να επιτύχουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα» συμπληρώνει.

Όπως ξεκαθαρίζει πάντως δεν πρόκειται για μια γρήγορη διαδικασία. Το λίφτινγκ βλαστοκυττάρων διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες από την πλευρά του ειδικού, γεγονός που εκτοξεύει αυτομάτως στα ύψη το κόστος της επέμβασης.

Τα βλαστικά κύτταρα απομονώνονται από τη μισή ποσότητα λίπους που αφαιρείται από την περιοχή του στομάχου με λιποαναρρόφηση. Η άλλη μισή ποσότητα λίπους υφίσταται ειδική επεξεργασία και στη συνέχεια προστίθενται σε αυτή τα βλαστικά κύτταρα. Το μείγμα εγχέεται στα σημεία του προσώπου που χρήζουν… βελτίωσης.

Ωστόσο η όλη διαδικασία είναι αρκετά επώδυνη. Κατά τις επόμενες ημέρες ο ασθενής πρέπει να κοιμάται ανάσκελα για να μην προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο πρήξιμο στο πρόσωπό του. Σύμφωνα με τον δρ. Καν, οι μελανιές και το πρήξιμο χρειάζονται περίπου 15 ημέρες για να αρχίσουν να υποχωρούν.

Τα αποτελέσματα ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Λίντα Σέπερντ που υποβλήθηκε στο λίφτινγκ βλαστικών κυττάρων, αξίζουν την ταλαιπωρία.

«Δεν θα έκανα ποτέ μου πλαστική επέμβαση» δηλώνει η 56χρονη βρετανίδα. «Δεν μπορούσα να καταλάβω πως θα φαινόμουνα μετά τη θεραπεία. Ωστόσο το αποτέλεσμα με εξέπληξε», λέει ενθουσιασμένη η κ. Σέπερντ.

Διαβάστε ακόμα:
Mπορούμε να αναπλάσουμε τα όργανά μας;
http://www.vita.gr/html/ent/003/ent.1003.asp

Όλα όσα φοβόμαστε για τις πλαστικές επεμβάσεις
http://www.vita.gr/html/ent/267/ent.1267.asp

Λίφτινγκ ή yotox;
http://www.vita.gr/html/ent/331/ent.5331.asp