Το σφίξιμο στο στομάχι όταν βλέπουμε τον τροχό του οδοντιάτρου να τίθεται σε λειτουργία και να πλησιάζει στο στόμα μας είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, χάρη στον οδοντίατρο δρ. Dhanni Gustiana από την Ινδονησία, ο οδοντιατρικός τροχός απέκτησε έναν πολύ πιο φιλικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα. Ο ινδονήσιος οδοντίατρος βλέπει 15 ασθενείς την ημέρα, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά που φοβούνται τον τροχό.



Αρχικά προσπάθησε να διασκεδάσει τους φόβους τους προσαρμόζοντας ένα παιχνιδάκι στην κορυφή του εργαλείου και λέγοντάς τους ότι το παιχνίδι θα τους καθαρίσει τα δόντια. Στη συνέχεια όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έβαλε μια νότα μιούζικαλ στο -τρομαχτικό για πολλούς- εργαλείο. Με τις κατάλληλες τροποποιήσεις μετέτρεψε τον βόμβο του τροχού σε μουσική, συνδέοντας το εργαλείο με ένα MP3. Παράλληλα, ενώ ο τροχός «παίζει μουσική», εκπέμπει και ωραία χρώματα. Η μουσική δυναμώνει όσο ο ασθενής κρατάει το στόμα του ανοιχτό και χαμηλώνει σε ένταση όταν ο ασθενής το κλείνει.




Σύμφωνα με τον πολυμήχανο οδοντίατρο, χάρη στον μουσικό τροχό τα περισσότερα παιδιά ξεχνιούνται στα χέρια του, ενώ του το ζητούν και αρκετοί ενήλικοι. Ο ινδονήσιος γιατρός παρουσίασε τον τροποποιημένο μουσικό τροχό στο πρόσφατο Διεθνές Οδοντιατρικό Συνέδριο που διεξήχθη στην Ελλάδα.