Οι μητέρες που ζουν σε γειτονιές με άφθονο πράσινο είναι πιο πιθανό να γεννήσουν τελειόμηνα μωρά, το βάρος των οποίων είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τις μητέρες που ζουν σε αστικές περιοχές που δεν είναι τόσο πράσινες. Αυτό υποστηρίζει έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα δεν άλλαξαν ακόμα και όταν έγιναν οι απαραίτητες προσαρμογές για παράγοντες, όπως το εισόδημα, η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση και ο θόρυβος. Όπως δήλωσε ο βασικός συγγραφέας της έρευνας, Perry Hystad,»αυτό ήταν έκπληξη, καθώς περιμέναμε η θετική σχέση μεταξύ πρασίνου και των αποτελεσμάτων της κύησης να εξαφανιστεί μόλις συνυπολογίσουμε άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες».Η έρευνα έδειξε ότι η βλάστηση επηρεάζει τα αποτελέσματα των γεννήσεων με πολλούς τρόπους (ψυχολογικά, κοινωνικά), αλλά οι ειδικοί δεν είναι ακόμα σίγουροι για το ποια ακριβώς είναι η σχέση ανάμεσα στα δύο αυτά. Ξεκαθαρίζουν δε ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να καθοριστεί αν το επιπλέον πράσινο προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για κοινωνική επαφή, ενισχύει την αίσθηση συλλογικότητας του ατόμου ή αν έχει ψυχολογική επίδραση, μειώνοντας το άγχος και την κατάθλιψη.

Στην συγκεκριμένη μελέτη εξετάστηκαν περισσότερες από 64.000 γεννήσεις και διαπιστώθηκε ότι οι πολύ πρόωρες ήταν 20% χαμηλότερες για τα βρέφη, των οποίων οι μητέρες ζούσαν σε πιο πράσινες γειτονιές. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι τα μωρά από τις πιο πράσινες γειτονιές ζύγιζαν 45 γραμμάρια περισσότερο κατά τη γέννηση από ότι τα βρέφη από λιγότερο πράσινες γειτονιές.