Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα δράμα φροντίστε να είναι κλειδωμένο το ντουλάπι με τα σνακ! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell τρώμε έως και 55% περισσότερο όταν παρακολουθούμε μια δραματική ταινία συγκριτικά με μια κωμωδία.

Με δεδομένο ότι το ποπκορν, τα νάτσος με λιωμένο τυρί, τα τσιπς και το παγωτό αποτελούν αγαπημένες επιλογές των θεατών στο σινεμά τα νέα δεν είναι και πολύ ευχάριστα.

Οι ερευνητές πρόβαλαν σε μια ομάδα υπαλλήλων γραφείου την ταινία Love Story και σε μια άλλη την κωμωδία Sweet Home Alabama. Μετά την ταινία εκείνοι που είχαν παρακολουθήσει το στενάχωρο Love Story είχαν φάει 36% περισσότερες θερμίδες από τους άλλους.

Σε ένα δεύτερο πείραμα οι ερευνητές συνέλεξαν τα κουτιά ποπ κορν από τα καλάθια αχρήστων και τα πατώματα των αιθουσών μετά από την προβολή των ταινιών Solaris και My Big Fat Greek Wedding. Ο σκοπός τους ήταν να δουν το ποσοστό που τα κουτιά ήταν άδεια.

Το συμπέρασμά τους ήταν ότι εκείνοι που είχαν δει το Solaris είχαν φάει 55% περισσότερο ποπ κορν συγκριτικά με εκείνους που είχαν γελάσει με το My Big Fat Greek Wedding.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι τα ανιαρά και βαρετά προγράμματα και ταινίες επίσης οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων.Τα συμπεράσματα των ερευνών δημοσιεύθηκαν στη JAMA Internal Medicine.