Αν ψάχνετε τρόπο να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας μέσω αλλαγών στις διατροφικές σας συνήθειες, έχετε υπόψη σας ότι το πότε καταναλώνετε τα γεύματά σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με το τι τροφές περιλαμβάνουν.

Σε μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του San Diego και το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk διαπίστωσαν ότι περιορίζοντας το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο φρουτόμυγες μπορούσαν να τραφούν, συνέβαλαν στην πρόληψη καρδιακών προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται με την διατροφή. Βρήκαν, ακόμα, ότι τα οφέλη που προέκυψαν από τον περιορισμό αυτόν, δεν αφορούσαν μόνο τις νεαρές μύγες, αλλά εμφανίζονταν και στην καρδιά των πιο ηλικιωμένων εντόμων. Μάλιστα, ακόμη και όταν οι φρουτόμυγες επέστρεφαν στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες, εξακολουθούσε να υφίσταται κάποιος βαθμός προστατευτικής δράσης προς όφελος της καρδιάς.

Παλιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με τάση να τρώνε αργά μέσα στην ημέρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με εκείνους που το τελευταίο γεύμα της ημέρας ήταν νωρίς.

«Τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι τρώνε αργά μέσα στην ημέρα; Δεν αλλάζει η διατροφή τους, αλλά η ώρα», εξηγούν οι ειδικοί.