Τα οφέλη της κατανάλωσης πρωτεϊνών είναι γνωστά και τεκμηριωμένα όσον αφορά τους ενήλικες σύμφωνα όμως με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Nutrition τα οφέλη αυτά επεκτείνονται και στη διατροφή των εφήβων.

Τα απογευματινά σνακ με πρωτεΐνες (π.χ. βραστά αυγά, γιαούρτι, ξηροί καρποί, σόγια κτλ) προκαλούν έντονο κορεσμό, μειώνουν τις πιθανότητες κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων και συμβάλλουν στη συνολική βελτίωση της ποιότητας της διατροφής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι οι έφηβοι που καταναλώνουν σνακ με πρωτεΐνες το απόγευμα είναι λιγότερο πιθανό να φάνε λιπαρά τρόφιμα το βράδυ, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης οι ερευνητές παρατήρησαν βελτιώσεις όσον αφορά και ορισμένες πλευρές της διάθεσης και της νοητικής λειτουργίας των εφήβων που κατανάλωναν πρωτεϊνούχα τρόφιμα σαν απογευματινό σνακ.