Γλυκό ή αλμυρό; Η απάντηση είναι πιθανό να επηρεάζει το βάρος του παιδιού σας με εκείνα που επιλέγουν γλυκίσματα να απειλούνται περισσότερο από περιττά κιλά.

Η Dr Julie Lumeng παιδίατρος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Mott του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και συγγραφέας πρόσφατης σχετικής έρευνας δηλώνει ότι: «διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά που τρώνε γλυκά, αλλά όχι αλμυρά σνακ μετά από ένα ικανοποιητικό γεύμα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο αύξησης του βάρους τους. Το να τρώμε χωρίς να πεινάμε έχει ήδη συσχετιστεί με την αύξηση του βάρους σε μεγαλύτερα παιδιά, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε αυτό το συσχετισμό σε μικρότερα παιδιά κάτω των 2 ετών».

Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότερα από 200 παιδιά τα οποία μετά από μία ώρα χωρίς φαγητό, κατανάλωσαν ένα πλήρες και ικανοποιητικό για την ηλικία τους γεύμα. Στη συνέχεια, τους παρουσιάστηκε ένας δίσκος με γλυκές και αλμυρές λιχουδιές και τους ζητήθηκε να φάνε όσο θέλουν.

Τα παιδιά που προτίμησαν τα γλυκίσματα και τα οποία έδειξαν να δυσανασχετούν όταν οι ερευνητές πήραν τον δίσκο μακριά τους ήταν και εκείνα που παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο βάρος τους μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Παρόμοια τάση δεν παρουσιάστηκε στα παιδιά που είχαν προτιμήσει τα αλμυρά σνακ.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Pediatrics.