Οι μέλλουσες μητέρες συμβάλλουν στην καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού και την ενίσχυση της μνήμης και της ευφυΐας του μέσω της κατανάλωσης φρούτων σύμφωνα με έρευνα καναδών αναπτυξιολόγων που δημοσιεύθηκε online στην επιθεώρηση EBioMedicine.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα νήπια ενός έτους των οποίων οι μητέρες κατανάλωναν άφθονα φρούτα – από μπανάνες έως μούρα – στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν υψηλότερες επιδόσεις σε τεστ αντίληψης. Μάλιστα όσο περισσότερα τα φρούτα που κατανάλωναν οι μέλλουσες μητέρες τόσο καλύτερη η απόδοση των νηπίων. Για κάθε μερίδα φρούτων που καταναλωνόταν την ημέρα από τις εγκύους, τα αποτελέσματα των παιδιών στα τεστ ήταν κατά μέσο όσο 2,38% καλύτερα.

Από την άλλη μεριά η κατανάλωση φρούτων από τα ίδια τα παιδιά, αλλά και άλλοι παράγοντες όπως η κατανάλωση από τις εγκύους περισσότερων φυτικών ινών ή ω-3 λιπαρών οξέων δεν φάνηκε να αλλάζει τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τους ερευνητές οι οποίοι μάλιστα επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους και σε εργαστηριακά τεστ σε φρουτόμυγες με ειδικά διαμορφωμένα τεστ μνήμης.