Η βρώση εντόμων θα μπορούσε να παρέχει τον ίδιο ή και περισσότερο σίδηρο καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με το μοσχαρίσιο κρέας σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Η έρευνα εξετάζει πώς τα θρεπτικά συστατικά, ειδικά ο σίδηρος, που παρέχουν οι ακρίδες, οι γρύλοι και άλλα έντομα μπορεί να συγκριθεί με εκείνα που παρέχονται από το κρέας. Και καταλήγει ότι οι δύο πηγές θρεπτικών συστατικών αν και εντελώς διαφορετικές μπορούν να συγκριθούν και τα έντομα μπορούν να καλύψουν το διατροφικό κενό θρεπτικών συστατικών που δημιουργείται λόγου χάρη, με μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή.

Τα βρώσιμα έντομα μπορεί να μην ανοίγουν την δική μας όρεξη, ωστόσο περιλαμβάνονται στην διατροφή πολλών λαών ανά τον κόσμο. Περισσότερα από δυο δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν έντομα στο μενού τους ενώ υπολογίζεται ότι τα βρώσιμα έντομα παγκοσμίως ανέρχονται σε 1.900 είδη.

Το γεγονός ότι τα έντομα αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης είναι ήδη αποδεδειγμένο, αλλά αν πραγματικά η διατροφή μας στρεφόταν προς τα έντομα θα έπρεπε να αποδειχθεί ότι αυτά περιέχουν και πολλά ακόμη θρεπτικά συστατικά.

Με βάση ένα εργαστηριακό μοντέλο του ανθρώπινου πεπτικού συστήματος οι ερευνητές ανέλυσαν τις ακρίδες, τους γρύλους και διάφορα είδη σκουληκιών για να διαπιστώσουν ότι περιέχουν σε διαφορετικές αναλογίες σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Επομένως θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια διατροφική λύση που θα αντικαθιστούσε επάξια το κρέας.